Augusztus 20. előtt fénypróbát tartottak a hányatott sorsú Sámándobban, amit kétmilliárdból költöztettek Karcagra

2023. augusztus 22. – 14:09

Másolás

Vágólapra másolva

Lassan elkészülhet a Karcagra költöztetett Sámándob, ami a nyolc évvel ezelőtti milánói világkiállításra készült, kétmilliárd forintból hazautaztatták, elkezdték felújítani, csak közben kiderült, hogy nemcsak az épület faanyaga rohadt, de az acélszerkezete is rozsdás, írja a 24.hu. A lap azt írja, hogy az eredetileg sztyeppemúzeumnak tervezett épület várhatóan konferencia helyszín lesz.

Kerestük a karcagi önkormányzatot, hogy megtudjuk, pontosan milyen funkciót kap majd az épület, és mikor várható a megnyitása, amint választ kapunk a kérdéseinkre, frissítjük a cikket.

Pár nappal augusztus 20. előtt a Sámándob felújításával megbízott Zeron Zrt. posztolt arról a Facebookon, hogy fénypróbát tartanak az épületben, a fotókon piros, fehér, zöld színekkel kivilágított épület látható:

A Sámándobról Varga Mihály is posztolt, ezt írta:

Tudják, van az a zavart politikus, aki szerint sose készül el semmilyen beruházás…Erre is azt mondta: Csak rozsdás vasak vannak. Vagy mégsem?

A karcagi születésű pénzügyminiszter posztjában valószínűleg Hadházy Ákos független képviselőre utalt, aki korábban feszegette a Sámándob helyzetét.

Ahogy arról a Telexen is írtunk, a hányatott sorsú Sámándob újjáépítésére 4,435 milliárd forintot adott a kormány Karcagnak. A Sámándob kálváriáját a K-Monitor járta körbe részletesebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!