Három lövéssel állították meg a menekülő embercsempész Audiját a szentendrei rendőrök

2023. szeptember 27. – 15:35

Három lövéssel állították meg a menekülő embercsempész Audiját a szentendrei rendőrök
Az embercsempész hátrahagyott autója Szentendre közelében 2023. szeptember 27-én – Fotó: Police.hu

Másolás

Vágólapra másolva

Három célzott lövéssel állította meg a szentendrei körzeti megbízott egy menekülő embercsempész autóját szerdán – közölte a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Police.hu oldalon.

Az előzményekről azt írták, hogy szerda hajnalban egy reflektorral közlekedő Audi elvakította a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság gépkocsizó járőreit Kiskunmajsa külterületén. A kombi vezetője a rendőrök jelzésére nem állt meg, ezért követni kezdték.

A Kiskunmajsa-Jászszentlászló-M5 Kiskunfélegyháza-Dél-Budapest-11-es számú főút-Szentendre útvonalon rendre váltották egymást a megkülönböztető jelzéseiket együttesen használó rendőrautók az Audi mögött. Az ámokfutót Szentendrén, a 11-es számú főút és a Rózsa utca kereszteződésénél egy, az úton keresztbe állított rendőrautó is megpróbálta feltartóztatni. A menekülő ráhúzta a gépkocsit az úton álló egyik rendőrre, aki három célzott lövést adott le a járműre. A találatok ellenére az autó tovább haladt, de sebessége folyamatosan csökkent, majd néhány kilométerre a lövések leadásának helyszínétől, még Szentendre területén mozgásképtelenné vált a jobb első gumiját ért lövés miatt.

Az embercsempész összesen 84 percen át, 176 kilométeren keresztül menekült a rendőrök elől, mígnem Szentendre felől Visegrád felé tartva sikerült megállítani az autót. A sofőr ezután kiugrott a kocsiból és elmenekült. A hátrahagyott járműben a rendőrök kilenc, magukat szír állampolgárnak nevező férfit találtak, jogszerű magyarországi tartózkodásukat egyikük sem tudta igazolni.

A szír férfiak – elmondásuk szerint – valahol Zomborral szemben, az ideiglenes biztonsági határzáron átjutva értek Magyarország területére. Szlovákiába történő szállításukért fejenként 1200 eurót kellett letétbe helyezniük Törökországban. Az elmúlt időszakban Magyarországról Szlovákiába irányuló migrációs hullámról ebben a riportban írtunk részletesen.

A rendőrség közleménye szerint a migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az embercsempész azonosítására, felkutatására és elfogására a rendőrök megtették a szükséges intézkedéseket. A rendőri intézkedés során személyi sérülés nem történt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!