Ungár Péter: Nekünk az az érdekünk, hogy Oroszország elveszítse ezt a háborút

2023. szeptember 25. – 14:06

Másolás

Vágólapra másolva

Az LMP frakcióvezetője nem érti, a miniszterelnök mire gondolt, amikor úgy fogalmazott, hogy Magyarország a klímabajnokok klubjába tartozik. Ungár Péter szerint az ország szén-dioxid-kibocsátása évről évre nő, az ország vízkészlete pedig csökkent a betelepített akkugyáraknak is köszönhetően.

Amikor Orbán ellenzékben volt, az LMP frakcióvezetője szerint nemzeti konszenzus volt Magyarország euroatlanti elkötelezettségében, az ország NATO-csatlakozásában. Most sem a radikális ellenzék, se a Fidesz nem érdekelt ebben, gyűlöletet szítanak szerinte kelet és nyugat között. Az LMP ezért meg fogja kísérelni, hogy konszenzust tudjon teremteni ebben a kérdésben.

Abban egyetért Ungár Orbánnal, hogy béke kell, és ki kell állni a kárpátaljai magyarok mellett, de abban nem, hogy az oroszok érdekeit képviseljük.

„Nekünk az az érdekünk, hogy Oroszország elveszítse ezt a háborút”

– jelentette ki Ungár. Ha az oroszok nyernek, már a magyar határ mellet lesznek, ami ellentétes az ország érdekeivel szerinte.

Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex
Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex

„Önöknek fontosabb volt Moszkva, mint Varsó” – mondta a V4-ekről Ungár. Szerinte nem engedhetjük meg, hogy Orbánék az oroszok érdekei miatt tönkretegyék a V4-es országok egységét.

Azzal sem ért egyet az LMP frakcióvezetője, hogy Magyarország számára a NATO bővítésénél fontosabb az, hogy egy oktatófilmben mit állítanak Orbánról. Nem az a kérdés Ungár szerint, hogy Kocsis Máténak tetszik-e egy svéd oktatófilm, hanem a NATO és az ország érdekeit kell nézni. Az az érdekünk az LMP politikusa szerint, hogy a svédek és finnek maguk tudják eldönteni, melyik katonai szövetséghez szeretnének tartozni.

„Mit nyertünk azzal, hogy a finnek NATO-csatlakozását utolsó pillanatig csuklóztattuk? Ez miért volt jó bolt?”

– tette fel a kérdést Orbánnak.

A nemzet szempontjából azt is felelőtlennek tartja Ungár, hogy a kormány az ország összes zsetonját rárakja a republikánusokra, Donald Trump kampányára a közelgő amerikai elnökválasztás előtt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!