Tóth Bertalan: A rekordmagas inflációt a Fidesz okozta

2023. szeptember 25. – 14:19

Másolás

Vágólapra másolva

Panaszáradatnak tűnt a miniszterelnök beszéde – reagált Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője. Arról szólt szerinte Orbán beszéde, hogy milyen sokan akarják bántani az országot, a magyar emberek mindennapjairól, megélhetéséről ugyanakkor nem sok szó esett.

Tóth arra számít, a Fidesz és a NER-közeli oligarchák a mostani válságból is gyarapodni fognak, hiszen eddig is minden válságból jól jöttek ki.

„Kíváncsian várom, hogy a mostani helyzetből mennyivel gyarapodott Mészáros Lőrinc vagyona”

– fogalmazott az MSZP frakcióvezetője.

Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex
Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex

Felidézte, hogy Kelemen Anna, „a nemzet új megmondóembere” tökösségnek hívja azt a stílust, amit a Szijjártó-féle diplomácia visz. „Felénk ezt suttyóságnak mondják” – jegyezte meg Tóth. A diplomáciánál maradva megkérdezte Orbántól, hogy változott-e véleménye Svédország NATO-csatlakozásáról. „Tiszta beszédet várunk el, mert ez a 15 hónapja tartó fideszes kutyakomédia már mindnyájunknak nagyon ciki” – mondta az MSZP frakcióvezetője.

A gazdaság több mint egy éve recesszióban van, megszorításokat vezettek be, beruházásokat állítottak le, „az infláció megette a fizetés- és nyugdíjemelés értékét”. A rekordmagas inflációt a Fidesz okozta szerinte, hiszen a fideszesek – Varga Mihály pénzügyminiszter és Matolcsy György jegybankelnök – is egymásra mutogattak múlt héten.

„Kit tekint személy szerint felelősnek, kinek köszönhetjük az Európa-rekorder inflációt?”

– kérdezte Tóth Bertalan a miniszterelnöktől, aki szerinte a megoldásról nem sokat beszélt.

Az MSZP frakcióvezetője arról is beszélt: haza kell hozni az uniós pénzeket. Ennek három feltétele van: „ne lopják el a pénzt, hagyják békén a bíróságokat és a magyar egyetemeket”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!