Szabó Tímea Orbánnak: Ön legalább annyira szuverén, mint Rákosi Mátyás

2023. szeptember 25. – 14:25

Másolás

Vágólapra másolva

A párbeszédes Szabó Tímea szerint az egyetlen ember az Országgyűlésben Orbán Viktor volt, aki jawohlozott, méghozzá Németországnak az autóiparral. Azt pedig hiányolja Szabó, hogy sem Orbán, sem Szijjártó Péter külügyminiszter nem ítélte el, hogy az orosz tankönyvekben egykori fasiszta alakulatok harcosait látják 1956 mögött.

Szabó szerint Orbán az elmúlt években tönkretette a magyar családokat, „felzabálta” a családok megtakarításait az infláció, a magyar munkahelyek veszélyben vannak, jönnek a külföldi vendégmunkások.

Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex
Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex

Szabó ezután átnyergelt az oktatásra, pedagógusokra – a Párbeszéd társelnöke nem érti, hogy lehetett pénz az atlétikai vb-re nemzeti büdzséből, de nincs a pedagógusok béremelésére. Szóba hozta az akkumulátorgyárakat is, amik miatt Szabó szerint „elfogy a magyar ivóvíz, mert kiárusítja kínai cégeknek”.

Mindezek pedig Szabó szerint „keményebben fogalmazva hazaárulás, finomabban fogalmazva minimum egy mekkmester-kormányzás, amit ön csinál. (…) Ez nagyon hasonlít Rákosi Mátyás vas és acél országának szintén bukott stratégiájára. Ön legalább annyira szuverén, mint Rákosi Mátyás”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!