A bankszámláját kipucolták, majd egy egymilliós személyi kölcsönt is felvettek egy nő nevében online csalók

2023. szeptember 25. – 19:54

Másolás

Vágólapra másolva

Egy hamis banki felületen csalták ki egy nő adatait, amelyet felhasználva aztán közel egymillió forint értékben személyi kölcsönt vettek fel csalók, miután kitakarították a bankszámláját. A törlesztőrészleteket az átvert áldozatnak kell fizetnie a bankjának, számolt be az esetről az RTL Híradó.

Tímea augusztusban egy online áruházon keresztül adott el egy terméket, a pénzt várta, amikor az állítólagos vevő üzenetet küldött neki. Egy hamis banki felületre irányították, ahol megadta az adatait. Nemcsak kölcsönt igényeltek a nevében, hanem a számláján lévő összes pénzt is ellopták.

A csalók 960 ezer forintos személyi kölcsönt igényeltek, miután a nő 400 ezer forintját elutalták egy másik számlára.

„Küldtek kódot, amit a telefonomra küldtek sms-ben, és azt kellett beírnom egy oldalra” – mondta a károsult Obornyák Tímea, aki azt hitte, hogy azért adja meg az adatait, hogy megkaphassa a pénzét. A nőt az is nagyon megzavarta, hogy az oldal ugyanúgy nézett ki, mint a bank felülete. Később üzenetet kapott a bankjától, arról, hogy kölcsönt vett fel.

Hiába jelezte azonnal, hogy visszaéltek az adataival, a pénzt most mégis neki kell visszafizetnie. „Azt mondták, hogy törlesztem 24 ezrével havonta, 84 hónapig, kétmilliót fizetek vissza így. Vagy egy összegben a 960 ezret visszafizetem nekik.”

Az RTL által megszólaltatott szakértő, Nemes Dániel azt mondta, hogy megszaporodtak a hasonló csalások, éppen ezért mindig legyen gyanús, ha személyes vagy banki adatokat kér valaki.

A csalókat nem könnyű elkapni, mert a legtöbb esetben hamis adatokkal létrehozott bankszámlákra kérik a pénzt, amit aztán a lehető legrövidebb időn belül fel is vesznek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!