Már egy éve a rendőrök likvidálását ígérte a Facebookon az esztergomi robbantó

2023. szeptember 23. – 07:45

Másolás

Vágólapra másolva

Már egy évvel ezelőtti Facebook-posztban arról fantáziált az esztergomi robbantó, hogy egy nap annyi kommandóst fog megölni, amennyit csak tud – írja a Blikk. A lap szerint a férfi alapkonfliktusa a hatósággal abból állt, hogy korábban egy ellene indult végrehajtás részeként el akarták venni az autóját.

Az egy évvel ezelőtti bejegyzésében egy végrehajtó elleni külföldi merényletről szóló cikket osztott meg, amely mellé azt írta:

„Mintha csak rólam írták volna! Nekem ugyan csak a kocsimat akarja elrabolni úgy, hogy semmiféle adósságom nincsen és hiába bizonyítom ezt be, bevédik a rendszert és csalnak, hazudnak, erődemonstrálnak! Én is megígértem a sok patkánynak, bíróknak, ügyészeknek, rendőröknek, végrehajtó parazitáknak, hogy likvidálva lesznek, ha megpróbálják. Mindenkinek irtani kellene őket, mert ezek maguktól soha nem állnak le! (…)

A baj az, hogy a legtöbb megnyomorított azt hiszi, még van veszteni valója! Gondolod, hogy én börtönbe mennék? Ha rám küldik a kommandót, akik tökig golyóállóban, meg géppisztollyal rám jönnek vagy tízen-húszan, én együttműködő leszek? Azokból is annyit viszek magammal, amennyit csak tudok! Ha mindenki ezt tette volna, aki öngyilkos lett, ezek miatt a tömeggyilkosok miatt, már rég le lennének rendezve!”

A Blikk szerint a robbantó a szabolcsi Kömörő településről származott, ahonnan először Budapestre költözött. Itt összeházasodott egy nővel, született egy fia, de velük már régóta nem tartotta a kapcsolatot. A férfi egyébként jómódban nőtt fel, anyja a termelőszövetkezetben volt főkönyvelő, később azonban alkoholproblémái voltak, míg a férfi apja öngyilkos lett.

Az esztergomi robbantó elég borúsan látta a jövőt, így például azt jósolta, hogy néhány éven belül a nagyvárosok élhetetlenek lesznek, és azokban bandák állnak majd folyamatos harcban egymással és a lakossággal. Szerinte állami terror várható, és ezt bevezető szinten a koronavírus-járvány miatti lezárások idején is tapasztalhattuk már.

Szeptember huszadikán, szerda délután robbantotta fel magát egy férfi Esztergom egy külső területén, amikor a Terrorelhárítási Központ munkatársai éppen megpróbáltak behatolni a házába. A férfi korábban órákon keresztül fenyegette a házához érkező hatóságokat, majd amikor azok megpróbáltak közelebb érni hozzá, valószínűleg egy flexszel kivágott és felrobbantott egy nála lévő gázpalackot. A bevetésben egy TEK-es meghalt, többen súlyosan megsebesültek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!