Modell marhavagont vittek Lázár Jánosnak a batidai vadászkastélyhoz

2023. szeptember 22. – 15:09

Másolás

Vágólapra másolva

Egy marhavagon kicsinyített mását helyezték el aktivisták a Nagyréti Vendégháznál – írja a 444. A Hódmezővásárhelyhez tartozó batidai vadászkastélyt építő vállalkozás résztulajdonosa Lázár János, a kastélyt körbevevő földek is az övéi.

Az akciót ugyanazok az aktivisták csinálták, aki augusztus végén befóliázták a Gazprom támogatásával felújított nagybajomi szovjet emlékművet.

A marhavagon utalás arra, hogy Lázár János szeptember elején Horthy Miklós újratemetésének évfordulóján azt mondta, Horthy „kivételes államfő, igaz magyar hazafi és hős katona” volt. Lázár azt mondta, „manapság a politikában a mellébeszélésnek, sunnyogásnak, a hazudozásnak és a gyávaságnak nagy divatja van. Én azt gondolom, hogy világosan és egyértelműen kell beszélni: ma, akik itt összejöttünk, azok tisztelik Horthy Miklóst és emlékét.” Az építési és közlekedési miniszter szavait még fideszes körökben is kritizálták.

„Lázár nemrég kivételes államférfinek nevezte Horthy Miklóst. Szerintünk viszont egy kivételes államférfi soha nem engedné meg, hogy honfitársai százezreit marhavagonokon haláltáborokba vigyék” – írták az aktivisták a Facebookon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!