Központi Nyomozó Főügyészség: Egy körözés alatt álló férfi okozott szándékos gázrobbantást Esztergomban

2023. szeptember 21. – 00:09

Másolás

Vágólapra másolva

A Központi Nyomozó Főügyészség egy közleményben foglalta össze, hogy mit lehet tudni a szerda esti esztergomi robbantásról, amelyben egy rendőr és maga a robbantó is életét vesztett.

A TEK műveleti egysége egy előre egyeztetett bűnügyi feladat végrehajtására vonult ki egy esztergomi címre, majd 19 óra körül behatoltak az épületbe, mert a körözés alatt álló férfi nem volt együttműködő és a vele folytatott tárgyalás sem vezetett eredményre.

A férfi az elsődleges adatok alapján ekkor szándékosan gázrobbanást idézett elő.

A robbanás következtében a TEK egyik munkatársa életét vesztette, több rendőr, valamint tűzoltó megsérült, közülük négyen súlyosan, heten könnyebben, civil személy nincs köztük. Az elkövető szintén meghalt a robbanásban.

A Központi Nyomozó Főügyészség ügyészeinek és a Terrorelhárítási Központ főigazgatójának jelenlétében, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda bevonásával szemle zajlik a helyszínen, ahol a rendelkezésre álló információk alapján az állapítható meg, hogy rendőri mulasztás nem történt az ügyben.

A nyomozó ügyészség több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indított nyomozást az ügyben, az eljárási cselekmények jelenleg is folyamatban vannak.

Az ügyről részletesebb tájékoztatást várhatóan pénteken majd az ügyészség, addig a sajtó és közvélemény türelmét kérik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!