RTL: Intenzíven van a Kékfény bordélyházak üzemeltetésével vádolt volt riportere

2023. szeptember 21. – 09:44

Másolás

Vágólapra másolva

Az RTL Híradó információi szerint bordatöréssel került kórházba az a férfi, akit még szeptember 10-én gázoltak el az M0-s autóúton. A csatorna a férfi családjától úgy értesült, hogy B. Béla tüdőgyulladást is kapott, jelenleg intenzív osztályon ápolják. A család szerint a férfi motorjából kifogyott a benzin, ezért gyalogolt az autóúton, ahol a szabályosan közlekedő autók elütötték.

Ahogy a Telexen is megírtuk, az elgázolt férfi a Kékfény bordélyok üzemeltetésével vádolt volt riportere, aki ellen szeptember 18-án emelt vádat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség 18 rendbeli, bordélyház fenntartásával elkövetett prostitúció elősegítésének bűntette, valamint kábítószer-birtoklás vétsége miatt. Az ügyészség börtönbüntetés kiszabását kérte a 45 éves férfira.

A Pest megyei rendőrség kérdésünkre megerősítette, hogy az M0-son elgázolt férfi pétervásárai, azt viszont nem erősítették meg, hogy büntetőeljárás alatt állna. Kérdéseinkre azt válaszolták, hogy a rendőrség helyszínelt a balesetnél, és a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság Igazgatásrendészeti Osztálya közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése miatt szabálysértési eljárást folytat a baleset ügyében, és vizsgálják a sérült felelősségét is.

Kerestük az ügyészséget is, hogy megtudjuk, valóban a vádiratban szereplő férfi sérült-e meg a balesetben, és hogy ez bármilyen formában befolyásolja-e a büntetőeljárást. Az ügyészség válaszában azt írta, hogy hivatalos értesítést az ügy vádlottjának balesetről nem kapott, és más hasonló esetekben sem szokott. A vádemelést követően az eljárás bírósági szakba kerül, ami azt jelenti, hogy a bíró az ügy ura – tették hozzá. A vádirat szerint a középkorú férfi 2021-től Budapesten és vidéki nagyvárosokban több ingatlant vett bérbe azért, hogy ott nők prostitúciós tevékenységet folytassanak. Az ügyészség közleménye szerint a bérbeadókat a férfi esetenként női bűntársai segítségével megtévesztette, eltitkolva előlük a lakás valódi használatát.

A férfi 2021 augusztusától 2023 januárjáig több mint 37 millió forint bevételre tett szert, melynek elvonását kéri az ügyészség. Ennek behajtása nem lesz könnyű, mert az érintett azt nyilatkozta, hogy a pénzt felélte.

Egy korábbi cikkünkben arról is írtunk, hogy a volt riporter négyszer annyit keresett a bordélyokkal, mint a Kékfénynek gyártott riportjaival.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!