37 milliót keresett a bordélyaival a Kékfény egykori riportere, vádat emeltek ellene

2023. szeptember 18. – 14:59

Másolás

Vágólapra másolva

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség vádat emelt az ellen a férfi ellen, aki több mint egy éven keresztül országszerte bérelt ki lakásokat azért, hogy azokat prostituáltaknak adja ki napi használatra.

A vádirat szerint a középkorú férfi 2021-től Budapesten és vidéki nagyvárosokban több ingatlant vett bérbe azért, hogy ott nők prostitúciós tevékenységet folytassanak. Az ügyészség közleménye szerint a bérbeadókat a férfi esetenként női bűntársai segítségével megtévesztette, eltitkolva előlük a lakás valódi használatát.

A lakások kibérlése után a férfi azokat széffel és kamerával szerelte fel, bűntársa pedig internet-előfizetést kötött. A prostituáltaknak a napi bérleti díjakat, az ingatlanokban elhelyezett, kizárólag a férfi által nyitható széfekbe kellett bedobniuk úgy, hogy közben élőképes videókapcsolatban voltak az elsőrendű vádlottal vagy annak megbízottjával. A lakás napi bérleti díja függött annak elhelyezkedésétől, nagyságától, színvonalától, így az ország különböző részein 12-15 ezer forint napi bérleti díjat kellett azokért a szexmunkásoknak fizetni.

A vádlott 2021 augusztusától 2023 januárjáig több mint 37 millió forint bevételre tett szert, melynek elvonását kéri az ügyészség. Ennek behajtása nem lesz könnyű, mert az érintett azt nyilatkozta, hogy a pénzt felélte. Az egykor a közmédiának bűnügyi riportokat készítő férfit kábítószer-birtoklással is vádolják. Börtönbüntetésre számíthat.

Egy korábbi cikkünkben azt írtuk, négyszer annyit keresett a bordélyokkal, mint a Kékfénynek gyártott riportjaival.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!