Novák Katalin, Orbán és a Mi Hazánk is részvétét fejezte ki az esztergomi robbantásban meghalt rendőr családjának

2023. szeptember 20. – 23:10

Másolás

Vágólapra másolva

Novák Katalin köztársasági elnök Facebook-oldalán nyilvánított részvétet az esztergomi robbantásban szolgálatteljesítés közben elhunyt rendőr hozzátartozóinak.

Az államfő azt írta, az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülése közben kapta a hírt az esztergomi tragédiáról. A köztársasági elnököt Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója telefonon tájékoztatta az eset részleteiről.

Szerdán az esti órákban, Esztergom külterületén robbanás történt, miután egy férfi órákig fenyegetőzött azzal, hogy robbantani fog. A fenyegetőhöz a protokoll szerint a TEK egységei vonultak ki nagy erőkkel. A robbantást nem tudták megakadályozni, és a detonációban egy rendőr és az elkövető is meghalt, míg több rendőr és tűzoltó is sérüléseket szenvedett. Az eset után a helyszínt lezárta rendőrség.

„Őszinte részvétem az elhunyt, szolgálatát teljesítő rendőr hozzátartozóinak, és mihamarabbi felgyógyulást kívánok a sérülteknek” – írta Novák Katalin, aki közösségi oldalán megköszönte a rendőri szervek munkáját.

Az Esztergomban, a Fidesz-frakcióülésén tartózkodó Orbán Viktor miniszterelnök is részvétét fejezte ki Facebook-oldalán. „Őszinte részvétem a szolgálatteljesítés közben elhunyt rendőrtiszt családjának. A sebesülteknek jobbulást kívánok” – írta.

A pártok közül a Mi Hazánk közleményben emlékezett meg a meghalt rendőrről: „A Mi Hazánk őszinte részvétét fejezi ki az Esztergomban, szolgálatteljesítés közben elhunyt rendőrtiszt családjának. A sérült rendőröknek mielőbbi jobbulást kívánunk!”

„A Fidesz-frakció megdöbbenéssel értesült a szerda este Esztergomban történt robbantásról, és részvétét fejezi ki az akció közben elhunyt rendőr családjának, a sérülteknek pedig mielőbbi felépülést kíván” – áll a kormánypárt MTI-hez eljuttatott közleményében.

A rendőrség csütörtökön reggel tett ki egy közleményt a Police.hu-ra. Ebben azt írják, hogy „a Terrorelhárítás Központ egyik munkatársa életét vesztette és többen megsérültek Esztergomban, egy rendőri intézkedés során. A Rendőrség személyi állománya osztozik az elhunyt munkatársunk hozzátartozóinak gyászában. A sérülteknek mielőbbi gyógyulást kívánunk.”

Csütörtökön nyilvánított részvétet az MSZP is. Azt írták „a hírek szerint a körözés alatt álló férfi nem volt együttműködő, a vele folytatott tárgyalás nem vezetett eredményre, emiatt az elsődleges adatok alapján a férfi szándékosan gázrobbanást idézett elő, melyben a rendőrön kívül ő is életét vesztette. A szolgálatteljesítés közben elhunyt rendőrtiszt családjának őszinte részvétem szeretném kifejezni, a sérülteknek pedig mielőbbi és teljes felépülést kívánok” – írta alá a levelet dr. Harangozó Tamás országgyűlési képviselő, a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság alelnöke.

A DK árnyékkormánya azt írta, hogy őszinte részvétüket fejezik ki az esztergomi robbanásban elhunyt rendőr családjának „Sosem lehetünk elég hálásak a rendőröknek, akik sokszor életüket kockáztatják, hogy megvédjenek bennünket. Ezúttal megtörtént a legrosszabb, az elhunyt rendőrre örökre hősként fogunk emlékezni. A sérülteknek mielőbbi felépülést kívánunk!”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!