Hadházy Ákos első fokon pert nyert az ATV ellen

2023. szeptember 19. – 11:14

Másolás

Vágólapra másolva

Hadházy Ákos első fokon pert nyert az ATV ellen a Fővárosi Törvényszéken – írta a Média1.

Az ATV egy tavaly novemberi Facebook-videó és annak kísérőszövege miatt perelte be Hadházyt. Szerintük Zugló országgyűlési képviselője valótlan dolgokat állított a csatornáról és annak tulajdonosáról, Németh Sándorról, a Hit Gyülekezete vezető lelkészéről ebben a bejegyzésben.

Hadházy többek között azt állította, hogy az ATV nem foglalkozik kellőképpen az Orbán család vagyonosodásával. „Legkésőbb a Klubrádió kinyírása óta nyilvánvalónak kellene minden ellenzéki szereplő (nem csak a politikusok) számára, hogy az ATV is csak a színjáték része. Csak arra való, hogy a 150-200 ezer nézője számára azt az illúziót tartsa fenn, mintha lenne még egy szabad, közélettel foglalkozó tévéadó” – írta. Ezenkívül a videóban bemutatott egy budai luxusvillát, amiről azt mondta, hogy az Németh Sándor lányáé, aki az ATV Zrt. egyik vezetője. A földhivatali dokumentumok szerint valóban Németh Sándor egyik családtagjáé az ingatlan.

A televízió a poszt miatt egymillió forintos sérelemdíjat, bocsánatkérést és a videó törlését követelte Hadházytól. A peranyaghoz több olyan műsort is csatoltak, melyben Mészáros Lőrinc gazdagodásával vagy épp Orbán Viktor miniszterelnök édesapjának hatvanpusztai birtokával foglalkoztak, megcáfolva ezzel a képviselő állításait.

A Fővárosi Törvényszék azonban első fokon Hadházy Ákos javára döntött, és elutasították az ATV keresetét, mivel azt nem találták megalapozottnak. Megállapították, hogy Hadházy csak véleményt és értékítéletet mondott el az ATV-ről és Németh Sándorról. A bíróság szerint a politikus kijelentései az ATV működésével kapcsolatban következtetések voltak, márpedig következtetések esetében nem vizsgálandó, hogy ezek valós következtetések-e.

Az ATV a Média1 megkeresésére közölte, hogy a Fővárosi Ítélőtáblán fellebbezni fognak az egyelőre nem jogerős, elsőfokú ítélet ellen. „Az ATV teljesen biztos az igazában, ezért természetesen fellebbezni fog a határozat ellen, hiszen nem ért egyet annak tartalmával. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a bíróság nem azt mondta ki, hogy Hadházy Ákos igazat mondott, hanem azt mondta ki, hogy véleményt hangoztatott, amit nekünk el kell tudnunk viselnünk. Ugyanakkor Hadházy Ákos véleményünk szerint hamis tényállításokat is tett, ezért végsőkig küzdeni fogunk az igazunkért, tehát jogorvoslattal fogunk élni” – írták közleményükben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!