Eldőlt: nem kapja vissza a Klubrádió a korábbi frekvenciáját

2022. június 17. – 16:09

Másolás

Vágólapra másolva

Döntött a Médiatanács a Budapest 92,9 MHz frekvencia felhasználási jogáról és nem adják azt vissza a korábban ott működő Klubrádiónak – tájékoztatta lapunkat a hatóság. A Klubrádió 2014 és 2021 között működött a frekvencián, de a fideszes delegáltakból álló Médiatanács akkor nem hosszabbította meg a jogosultságukat.

A hatóság akkor ideiglenesen az ATV-közeli Spirit FM-nek adta a frekvenciát, majd később pályázatot írtak ki annak használatára. Erre a Spirit FM-et működtető Közösségi Rádiózásért Egyesület és a Klubrádiót üzemeltető Klubrádió Zrt. jelentkezett, végül az előbbi győzött, a hatóság szerint azért, mert ők kevesebbet ismétlik a műsoraikat. A következő tíz évben tehát marad a Spirit FM a 92,9-es frekvencián.

A Klubrádió már most is online működik, a pályázat eredményének megfelelően pedig ez így is fog maradni. Ezzel viszont egyrészt az idős hallgatókhoz, másrészt az autóban rádiót használókhoz is sokkal nehezebben jutnak el.

A Klubrádió soha nem titkolta ideológiai kötődését, 2008-ban például az SZDSZ-es Kuncze Gábort hívták meg műsort vezetni. Sokak szerint politikai okai vannak, hogy nem hosszabbították meg a frekvenciahasználati jogosultságukat, a fideszes delegáltakból álló Médiatanácsnak ugyanis nem tetszhetett a rádió ellenzéki hangvétele.

A Klubrádió kálváriájáról ebben a cikkben emlékeztünk meg részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!