Rahimkulov-közeli üzletember szállodaláncában kap vezető séf pozíciót Krausz Gábor

2023. szeptember 19. – 10:39

Rahimkulov-közeli üzletember szállodaláncában kap vezető séf pozíciót Krausz Gábor
Fotó: TV2

Másolás

Vágólapra másolva

Új kihívás elé néz Krausz Gábor, Tóth Gabi exférje. Ő lesz a Hilaris Hotels szállodalánc executive séfje – írja a Bors.

A szállodákat a Peter's Consulting Kft. vásárolta meg Tiborcz István cégétől, a BDPST Grouptól. A Peter's Consultingot az a Zentai Péter vezeti, aki a Vlagyimir Putyinhoz közel állónak tartott orosz milliárdos, a Magyarországon élő Megdet Rahimkulov cégeit is irányítja.

„Már régóta, múltbéli projektekből ismerem azokat, akikkel belevágunk ebbe a kalandba. Eddig azért váratott magára az együttműködés, mert én egy saját éttermet szerettem volna, de úgy gondolom, az egyelőre korai lenne. […] Az én feladatom az lesz, hogy összefogjam a szállodák konyháinak működését, kitaláljam a koncepciót és én legyek úgymond a gasztronómia arca” – mondta a Borsnak Krausz Gábor.

Mivel a hotelek közül több Ausztriában van, a séf ingázni fog Magyarország és Ausztria között.

A muraui sírégióban található 43 szobás Hotel Alpenblicket és a 91 szobás Relax Resort Hotel Kreischberget év elején vásárolta meg a BDPST-től Zentai Péter. A két síszálloda mellé augusztusban megvásárolta a szintén Tiborcz tulajdonában álló négycsillagos Lifestyle Hotel Mátra szállodát is.

A Turizmus.com azt írja, a Peter’s Consulting a szállodákat önálló márkanév alatt, Hilaris Hotels néven alakítja szállodalánccá. A muraui Relax Resort Kreischberg, az Alpenblick Kreischberg és Waldschlössl hotelek, a felújítás alatt álló Seppenwirt hotel és rendezvényház, valamint a Mátrában található LifeStyle Hotel Mátra az induló brand első tagjai.

Az új szállodalánc gasztronómiai koncepciójának kidolgozására kérték fel Krausz Gábort, aki executive séfként fogja össze a szállodalánc gasztronómiáját. A tervek szerint a brand minden szállodája egyedi konyhát visz majd, amelyek ötvözik a helyi gasztronómiai hagyományokat, a lokális alapanyagokat és az egészségtudatos táplálkozási trendeket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!