Tiborcz István cége eladta azt a négycsillagos mátrai szállodát is, amit bűnügyi zár alá vettek

2023. augusztus 4. – 12:15

Másolás

Vágólapra másolva

Tiborcz István cége, a BDPST Group augusztus 1-jétől a Mátraházán található négycsillagos Lifestyle Hotel Mátra szálloda üzemeltetését átadta az új tulajdonosnak, a Peter’s Consulting Kft.-nek – adta hírül a Turizmus.com.

A Kékes lábánál található, 114 szobás komplexum már eddig is kalandos előélettel rendelkezett: az ingatlan 2015-ben a Quaestor-botrány miatt zár alá került, mivel addig a szálloda üzemeltetője és közvetlen tulajdonosa a Quaestor Invest Kft. leányvállalata, a Bérc Hotel Ingatlanhasznosító Kft. volt, a hatóságok pedig ezzel akadályozták meg, hogy a kisbefektetőket megkárosító brókercég anélkül adjon el ingatlanokat, hogy a károsultak követeléseit kielégítené.

A szálloda a bűnügyi zárlat ellenére 2018-ban egy Mészáros Lőrinc-közeli céghez került. Tőlük vásárolta meg 2021 novemberében a BDPST Group, de a rendőrségi és bírósági kényszerintézkedést azóta sem oldották fel. „Ez alatt az idő alatt a cégcsoport – mind üzemeltetőként, mind tulajdonosként – nagy hangsúlyt fektetett a hotel és a régió turisztikai potenciáljának növelésére” – írta most közleményében a BDPST Group.

Orbán Viktor miniszterelnök vejének cégcsoportja két ausztriai síhotelen már túladott az év elején: a Hotel Alpenblick és a Relax Resort Hotel Kreischberg vevője is a Peter's Consulting Kft. volt. A céget az a Zentai Péter vezeti, aki a Vlagyimir Putyinhoz közel állónak tartott orosz milliárdos, a Magyarországon élő Megdet Rahimkulov cégeit is irányítja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!