Olyan szállodát szerzett meg Tiborcz István cégcsoportja, ami elvileg még bűnügyi zár alatt van

2021. november 17. – 08:51

Olyan szállodát szerzett meg Tiborcz István cégcsoportja, ami elvileg még bűnügyi zár alatt van
A114 szobás Lifestyle Hotel Mátra Mátraházán – Fotó: Lehotka László / MTVA/Bizományosi

Másolás

Vágólapra másolva

Olyan szállodát szerzett meg a Tiborcz István érdekeltségébe tartozó BDPST Group, ami elvileg évek óta bűnügyi zár alatt van, írja a 24.hu A Mátraházán található 4 csillagos Lifestyle Hotel Mátrát novembertől vette át a BDPST Hotel Management Kft., és megvásárolta a szállodát birtokló céget is. A lap összesítése szerint az elmúlt két hónapban ezzel együtt öt új szállodát vásárolt meg a cégcsoport.

A Quaestor-botrány miatt került zár alá az ingatlan 2015-ben, mivel a szálloda üzemeltetője és közvetlen tulajdonosa a Quaestor Invest Kft. leányvállalata, a Bérc Hotel Ingatlanhasznosító Kft. volt. A zárlattal akadályozták meg a hatóságok, hogy a rengeteg kisbefektetőt megkárosító brókercég anélkül adjon el ingatlanokat (így a mátraházai szállodát), hogy a károsultak követeléseit kielégítené.

Nem Magyarországon lennénk, ha a történetben nem tűnne fel Mészáros Lőrinc: a 114 szobás szálloda eddig ugyanis az ő birodalmához tartozott. Két osztrák síhotel után ez a harmadik szálloda, amelyik rövid időn belül Mészárostól Orbán Viktor vejéhez kerül.

A szálloda 2018-ba került egy Mészáros-közeli céghez a Quaestor leányvállalatától. A 24.hu sikertelenül próbálta kideríteni, hogyan volt ez lehetséges a bűnügyi zárlat ellenére. A Mészáros embereként ismert Csík Zoltán a lapnak azt mondta: a becsődölt brókercéghez tartozó hotelnek nem volt köze bűncselekményekhez, ezért szerinte nem születhet olyan döntés, hogy elkobozzák azt.

Tiborcz István szállodapiaci terjeszkedését egyébként 92 százalékban a Mészáros-bankok finanszírozzák: a BDPST Group teljes banki adósságállománya már legalább 60 milliárd forintra rúg, és ebből 55 milliárd érkezett a Mészáros-bankoktól.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!