Tiborcz István cége eladott két ausztriai síszállodát

2023. január 24. – 18:12

Másolás

Vágólapra másolva

A Tiborcz István tulajdonában lévő BDPST Zrt. eladja a Hotel Alpenblicket és a Relax Resort Hotel Kreischberget tulajdonló és üzemeltető vállalatokat – írja a Hvg.hu. Az ausztriai síszállodák eladását a BDPST Group is megerősítette az MTI-nek, a vételárat azonban nem hozták nyilvánosságra.

A muraui sírégióban található 43 szobás Hotel Alpenblicket és a 91 szobás Relax Resort Hotel Kreischberget a Peter's Consulting Kft. vásárolta meg, amely február 1-jével veszi át a szállodák üzemeltetését. A Peter's Consulting Kft.-t az a Zentai Péter vezeti, aki a Magyarországon élő orosz milliárdos, Megdet Rahimkulov cégeit is irányítja.

Orbán Viktor vejének a cége azt is közölte, hogy a két ausztriai szálloda értékesítése a BDPST hosszú távú stratégiájába illeszkedik, amelynek további lépése, hogy a tervek szerint az első negyedévben megjelenik a magyarországi szállodapiacon a cégcsoport egységes ernyőmárkája, a Botaniq Collection.

Megjegyzik, hogy több jelentős fővárosi hotelfejlesztésük is folyamatban van, 2023-ban több hotel nyílik meg a cégcsoport üzemeltetésében. Átadják például a Hotel Dorothea épületegyüttesét, megnyílik a BOTANIQ Budai Klub, és elkezdődhet a Gellért Szálló felújítása is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!