Megszüntette Herczeg Zoltán bűnügyi felügyeletét a bíróság

2023. szeptember 18. – 14:00

Másolás

Vágólapra másolva

A Fővárosi Törvényszék nyomozási bírája elutasította az ügyészség fellebbezését abban a kábítószer-kereskedelem gyanújával folytatott ügyben, amiben Herczeg Zoltán divattervező is érintett, tudta meg a 24.hu. A lapnak Szabó József, a Fővárosi Törvényszék szóvivője azt mondta, hogy az ügyben eljáró nyomozási bíró véglegesen megszüntette mindkét gyanúsított bűnügyi felügyeletét.

Ahogy arról a Telexen is beszámoltunk korábban, Herczeg Zoltánt kábítószer-kereskedelem gyanújával tartóztatták le 2022 októberében, majd fél évet töltött letartóztatásban, a belvárosi Markó utcából a budai Gyorskocsi utcába, majd a Venyige utcai börtönbe vitték át.

Végül négy hónapja az ügyészség kezdeményezésére házi őrizetbe került, nyomkövetőt kellett viselnie. A nyomkövető augusztus 21-én került le a divattervező lábáról, Herczeg ki is posztolta az Instagramra, hogy első útja a Széchenyi fürdőbe vezetett.

Herczeg Zoltánnal hosszú interjút készítettünk, amikor még nyomkövetőt viselt, ebben többek közt arról is beszélt, hogy miért érezte magát egyszerre „kakukktojásnak és hősnek” a börtönben, illetve mesélt arról is, hogy a fegyőrök és fogvatartottak többsége kedves volt vele.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!