Gyömrő adócsalással gyanúsított polgármestere szerint ő megdolgozott a vagyonáért, nem másokat zsákmányolt ki

2023. szeptember 18. – 07:29

Másolás

Vágólapra másolva

„Amikor karácsonykor a hat négyzetméteres cellában gondolkodtam, már tudtam, hogy visszavonulok. (...) Olyan vagyoni elemek vannak körülöttem, hogy az én életemben – de lehet, hogy az unokáméban is – kitart majd”

– mondta Gyenes Levente, Gyömrő jövőre leköszönő polgármestere a Blikknek.

A gyanú szerint Gyenes tagja lehet egy biztonsági őröket foglalkoztató számlagyáras bűnszervezetnek, ami több mint másfél milliárd forintnyi adót csalt el. Gyenes ártatlannak vallja magát az ügyben.

Gyenes Levente a Blikknek úgy fogalmazott, hogy vétlenül és ok nélkül keveredett bele a rendőrségi ügybe. Azt mondta, nem sejtette, hogy adatokat gyűjtöttek róla, így váratlanul érte, mikor tavaly szeptemberben kommandósok teperték le a saját házában. Azt mondta, hogy a rendőrök telefonlehallgatásokkal próbálták igazolni a bűnösségét, de sem ő, sem az ügyvédje nem találtak erre utaló beszélgetést.

Az interjúban megkérdezték tőle, nem érezte-e úgy, hogy szégyent hozott a városára, erre azt mondta: „Nem érzem úgy. Azt gondolom, ezért a városért nagyon sok mindent tettem. Az, hogy az én személyiségem milyen, hogy az én magánéletem miképpen alakul, milyen hobbijaim vannak, például van egy családi borászatunk, sok más vállalkozásunk, ezt soha nem rejtettem véka alá.

Én nagyon megvetem az álpuritán embereket. Attól még lehet szépen élni, hogy tehetős valaki, attól még lehet könyvet olvasni, lehet operába járni. Saját páholyunk volt a családommal az Operaházban. Azt gondolom, ami vagyonnal rendelkezem, azért egyfelől megdolgoztam, másfelől helyesen használom, helyesen élem fel. Nem másokat zsákmányoltam ki. A nagyapám azt mondta: »Minden vagyon, amit valakinek a könnyeivel keresel, kétszer annyi könnyedbe kerül majd.«”

Azt már eddig is lehetett tudni, hogy Gyenes nem indul a jövő évi választásokon. A Blikknek most azt mondta: abban viszont „maximálisan biztos”, hogy ha elindult volna, akkor hetedszer is nyert volna. A rendőrségi ügyét pedig úgy tekinti, mint egy súlyos betegséget: „Mindent meg kell tennem a gyógyulásom érdekében. A legjobb ügyvédeket alkalmazom, hogy bizonyítsam az ártatlanságom.” Viszont ha mégis letöltendőt kapna, el tudná viselni.

A polgármesterről készült portrénkat itt tudja elolvasni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!