Nem indul a gyömrői polgármester-választáson az adócsalással gyanúsított Gyenes Levente

2023. szeptember 7. – 09:28

Másolás

Vágólapra másolva

Nem indul a 2024-es gyömrői polgármester-választáson és a hármas körzetben sem az a Gyenes Levente, akit adócsalással gyanúsítanak. Ezzel 2002 óta tartó ciklusa ér véget. A politikus a Signal TV-ben beszélt ennek okairól.

Azt mondta, hogy már tavasszal megszületett a döntés, aminek több oka van, köztük magánéleti, illetve az, hogy őt megpróbálták csőbe húzni, és ha tovább akarná csinálni, addig folytatnák, „amíg bele nem döngölnék teljes egészében a földbe”.

Azt is mondta, hogy nem neki való a megváltozott gyömrői közélet és közbeszéd.

„Olyan emberek rúgnak belém, akiknek még a kutyapiszkot sem engedném a cipőmről lenyalogatni. Én nem nagyon szeretném, hogy folyamatosan ilyen emberekkel kelljen egy asztalnál ülnöm” – nyilatkozta.

A Jó Itt Élni – Gyömrő egyesület munkájában továbbra is aktívan részt vesz majd.

A gyanú szerint Gyenes tagja lehet egy biztonsági őröket foglalkoztató számlagyáras bűnszervezetnek, ami több mint másfél milliárd forintnyi adót csalt el. Gyenes ártatlannak vallja magát az ügyben. Gyömrő szóvivője minderről tavaly év végén még úgy nyilatkozott, egyértelmű, hogy Gyenes nem mond le a polgármesterségről, mivel egyelőre nincs jogerős ítélet. A gyanúsított polgármesterről készült portrénkat itt tudja elolvasni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!