Kövér László: A nyugati baloldali politikusokhoz képest a nyolcvanas évek kommunistái úriemberek voltak

2023. szeptember 17. – 22:47

Kövér László: A nyugati baloldali politikusokhoz képest a nyolcvanas évek kommunistái úriemberek voltak
Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Hír TV műsorában 2023. szeptember 17-én – Fotó: Hír Tv

Másolás

Vágólapra másolva

Kövér László azt a fullasztó légkört érzi ma Európában, mint a nyolcvanas évek szocialista Magyarországán. A mai nyugati baloldali politikusoknál azonban még a nyolcvanas évek kommunistái is komolyabban vehető úriemberek voltak szerinte. A szocialistáknak legalább volt stílusuk, lehetett velük értelmesen szót váltani. Ezzel szemben a mai nyugati politikai elitet nímandok, macskajancsik alkotják – erről beszélt az Országgyűlés elnöke a Hír TV Bayer Show című műsorában.

„A győzelem rosszat tett a Nyugatnak. Addig, amíg a két világhatalom szembenállása, a hidegháború jellemezte a világot, addig nemcsak gazdasági-katonai-politikai értelemben volt versenyhelyzet, hanem bizonyos szempontból morális értelemben is” – fogalmazott Kövér. Szerinte mindkét félnek be kellett bizonyítania, hogy az erkölcsi felsőbbrendűség az ő oldalán áll. A szocialista világrendszer összeomlásával azonban a Nyugat is elvesztette a tartását, a felsőbbrendűség felsőbbségérzéssé alakult át, és onnantól kezdve felgyorsult a züllés.

Kövér szerint ma már nincsenek európai értékek, és a nyugati elit meg akar fosztani bennünket a keresztény kultúránktól. Mint fogalmazott: mérhetetlen, hányingerkeltő képmutatás, undorító ostobaság jellemzi a nyugati politikai elitet,

„méltatlan, megalázó a velük való mindennapi ócska dagonyázás”.

Azt látja, hogy Németországban „morális, lelki terror van, ami néha egzisztenciális következményekkel is jár”. Lehet, hogy Magyarországot sokan diktatúraként jellemzik, de Kövér szerint itt mindenkit szabadon lehet pocskondiázni, aki a kormány oldalán áll. Lehet, hogy azt mondják, nincs sokszínű sajtónk, de Németországban a sokszínű sajtó nyolcvan százalékát zöld szavazók írják.

Egyetlen dolog ad erőt a nemzeti oldalnak a Fidesz politikusa szerint: tartoznak azzal a népnek, hogy a csatákat megvívják a nyugati politikai elittel. „Ha egyszer veszítünk, akkor mindent elveszítünk – folytatta a házelnök. – Nekünk van Istenünk, hazánk, családunk, mi mindent el tudunk veszíteni.”

Úgy látja, hogy Magyarország jobbik fele gyűlt a Fidesz köré az elmúlt három évtizedben, és az tartja hatalomban tizenhárom éve. A Fidesz nemcsak anyagi értelemben próbál lehetőséget adni a szavazóinak ezért cserébe, hanem erkölcsileg, közösségileg is otthont nyújt számukra.

„Ha megértik, hogy miről szól ez a meccs, akkor is hajlandóak lesznek bennünket támogatni, mint például jelesül manapság, amikor egzisztenciálisan egy kicsit rosszabbul mennek a dolgok, mert csökken a reáljövedelem, mondjuk”

– mondta ennek jelentőségéről a házelnök. A siker kulcsa szerinte az, hogy ezt meddig tudja a Fidesz hitelesen felmutatni. „Ha egyszer hibázunk, akkor annak a hibának végzetesek lehetnek a következményei.”

Arról is beszélt Kövér az interjúban, hogy a svédek nem akarják a saját hazájukat megvédeni, és a svéd politikai elit is része a globális maffiának. „Amit csinálnak a svédek a saját hazájukkal (…), abból egyenesen következtethető az, hogy ők nem szeretik a hazájukat, sőt szabályosan gyűlölik, mert hogyha nem gyűlölnék, akkor nem tennék tönkre” – magyarázta a házelnök.

„Nem biztos, hogy ezt nekünk meg kell szavazni”

– mondta a svédek NATO-csatlakozásáról.

A NATO-t védelmi szövetségnek hozták létre, Magyarország garantálja is a kollektív védelmet, de Kövér nem hiszi, hogy olyan szövetségesre szükségünk van, amely a saját hazájára is köp, nemhogy ránk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!