Távozik a Metropolitan Egyetem vezérigazgatója

2023. szeptember 15. – 15:18

Másolás

Vágólapra másolva

14 év után távozik a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) vezérigazgatója, Dr. Tóth Ágnes – írja a Média1. Utódja Wenczel Richard lesz, aki szeptember 25-én mutatkozik be az egyetemen.

Az egyetem közleménye szerint „Tóth Ágnes a nyár folyamán meghozott döntésének megfelelően, szeptember 23. hatállyal adja át tisztségét”.

Ahogy arról a Telexen is beszámoltunk, hétfőn tíz, újságírást oktató tanár mondott fel a budapesti Metropolitan Egyetemnél, mert úgy érezték, már nincs garantálva a munkájuk szakmaisága és autonómiája az intézményben. A felmondók között van Élő Anita, Ihász Ingrid, Marosi Gergely, Martin József, Pach Ferenc, Szabó Krisztián, Szalay Dániel, Jolsvai András, Réti Pál és Neizer Anita.

Szeptember elején írtuk meg, hogy az őszi félév kezdete előtt nem sokkal Kovács Attila dékán kirúgta a Metropolitan három oktatóját, Gócza Anitát, Gayer Zoltánt és Murai Andrást. Murai 2010 óta tanított a korábban a Budapesti Kommunikációs Főiskola néven működő intézményben.

A Metropolitan Egyetem azt állítja, hogy nem érvényesülnek politikai vagy ideológiai hatások a döntéseikben.

„Karrierutunk során adódnak olyan pillanatok, amikor új kihívásokra van szükség a további fejlődéshez. Ezért hoztam meg azt a döntést ezen a nyáron, hogy távozom a METU elnök-vezérigazgatói pozíciójából, és szakmai utamat máshol folytatom” – írta a kollégáinak címzett – a Média1 birtokába jutott – búcsúlevelében Tóth Ágnes.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!