10 oktató felmondott a Metropolitan Egyetemen, miután az új fideszes dékán kirúgott három tanárt

2023. szeptember 11. – 22:06

Másolás

Vágólapra másolva

10 újságírást oktató tanár felmondott a budapesti Metropolitan Egyetemnél, mert úgy érzik, már nincs garantálva a munkájuk szakmaisága és autonómiája az intézményben – írja a Media1. A felmondók között van Élő Anita, Ihász Ingrid, Marosi Gergely, Martin József, Pach Ferenc, Szabó Krisztián, Szalay Dániel, Jolsvai András, Réti Pál és Neizer Anita.

Szeptember elején írtuk meg, hogy az őszi félév kezdete előtt nem sokkal Kovács Attila dékán kirúgta a Metropolitan három oktatóját, Gócza Anitát, Gayer Zoltánt és Murai Andrást. Murai 2010 óta tanított a korábban a Budapesti Kommunikációs Főiskola néven működő intézményben. Több mint egy évtizeden át vezette a Kommunikáció-tudományi Intézetet, és ő volt a vezetője az Újságírás Központnak is.

Gócza Anita főállású mestertanár volt az egyetemen, emellett a Hvg szerzője is. A Hvg-nek azt nyilatkozta, hogy teljesen váratlanul érte az elbocsátás, de nem akar bővebben nyilatkozni a történtekről. Gayer Zoltán docensként oktatott a METU-n.

Az elbocsátások azt követően történtek, hogy az év elején dr. Kovács Attila, a kormányközeli think-tank, az Alapjogokért Központ EU-s kutatási igazgatója vette át a dékáni posztot Papp-Váry Árpád marketingkommunikációs szakembertől.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!