Kubatov szerint Mészáros Lőrinc azért is kell, mert a Fidesz médiáját támogatja

2023. szeptember 15. – 14:18

Másolás

Vágólapra másolva

Kubatov Gábor nagy interjúkörútján, amit a Hír TV-vel kezdett még a múlt héten, aztán az Origón és az Indexen át folytatott, eljutott a Hetekhez.

Pesty László nagy sajtóvisszhangot kiváltó nyilatkozatairól, melyekkel az úgynevezett „Lölő-jelenséget” bírálta, Kubatov Gábor úgy fogalmazott, hogy Pesty mindig is egy furcsa srác volt, sosem találta igazán a helyét. Arra reagálva, hogy még Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is kritizálta a jachtozást, azt hangsúlyozta, hogy ő maga óvatosabban fogalmazna. „Mégiscsak van egy nemzeti identitású gazdasági holdudvar, amelyik többek között a jobboldali média működését is támogatja.” Hozzátette, ha a politikában nincs médiád, akkor nincs semmid. Hogy Pesty mit mondott a Telexnek, itt visszanézhető.

Borkai Zsolt ügyéről azt állította: „a helyében örülnék, hogy túl vagyok az egész botrányon, és ki merek menni az utcára”. Arra a kérdésre, hogy fognak-e beszélni egymással, elmondta, hogy nincs miről. A vak is látja, hogy a baloldal áll a szexbotránya után lemondott győri polgármester mögött, aki újra elindulhat a pozícióért.

A kormány oktatáspolitikája és az egészségügy, valamint a diáktüntetések kapcsán az alelnöknek a Hetek felvetette, vannak olyan megjegyzések, melyek szerint Pintér Sándor azért kapta meg az előbbi két szakterületet miniszterként, hogy beletörjön a bicskája. Erre Kubatov válasza az volt, hogy ő még nem látott olyat, amibe Pintér Sándornak beletört volna a bicskája.

A 2024-es főpolgármester-választás kilátásairól elmondta, ameddig ő él, addig biztosan nincs elengedve Budapest. Nyolc-tíz remek jelöltet tudna mondani Karácsony Gergely ellen, aki komoly kihívója lehetne a mostani főpolgármesternek. Egy teljesen más karakterre lesz szüksége a Fidesznek, mint Karácsony. Nagy kérdés, hogy a baloldal egyáltalán összezár-e Karácsony mögött.

Az amerikai nagykövetről úgy nyilatkozott, hogy az ország nem egy nagykövetet kapott, hanem egy kampányembert. „Láthatóan Pressman az ellenzék vezetői pozícióját célozta meg, lelke rajta.” Azon nem kell felháborodni, hogy az amerikaiak nagyobb befolyásszerzésre törekednek mindenhol a világon. Szerinte a németek, és még az oroszok is akarnak befolyást szerezni Magyarországon, hiszen ez egy tízmilliós piac, kvalifikált munkaerővel, szorgalmas emberekkel és biztonságos élettel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!