Kubatov Gábor rájött, hogyan kerülje el a forradalmárokat lefasisztázó orosz tankönyv ügyét

2023. szeptember 11. – 09:06

Másolás

Vágólapra másolva

Interjút adott az Indexnek Kubatov Gábor. A Fradi elnöke, a Fidesz pártigazgatója, frakcióvezető-helyettese, parlameni képviselője, az autószerelést hobbiként továbbra is művelő, szakmája szerint mechanikai műszerész beszélt a fenti feladatairól, és kérdést kapott arról is, mi a véleménye az 1956-os forradalmárokat radikális felkelőknek, részben egykori fasiszta fegyveres alakulatokban szolgálóknak nevező új orosz tankönyvről.

A földrengés, mint lehetőség

Fradi: Sztanyiszlav Csercseszovot „megette az öltöző”, meg kellett tőle válni a feröeri bajnokcsapattól elszenvedett vereség után. A játékosállomány cseréjét télen kezdték, ígéretesnek tűnt, hogy topjátékosokat hoznak Törökországból, de „ez nem jött be”.

Próbáltuk kihasználni a török válságot, a földrengések miatt ott megállt a bajnokság, így könnyen lehetett elhozni és kipróbálni játékosokat.

Nyáron már jöttek újak, ezeket azonban Csercseszov nem játszatta – de Kubatov elnökként ebbe nem szól bele. Örül az új edzőnek, Dejan Sztankovicsnak. Magas célt kell kitűzni, rendszeres BL-szereplést.

Autószerelés: Most egy Mercedest újít fel, ez a hobbija megnyugtatja és sok mindenre megtanítja. Legutóbb akkor tanult sokat, amikor egyedül dolgozgatva ötször is ki kellett emelnie a 35 kilós ülést, mire sikerült rendbe tenni a magasállítót.

Fidesz, parlamenti képviselőség: Nem szólal fel a parlamentben, elég, ha a véleményét elmondja a frakcióülésen.

„A szavazásokon átlagon felül teljesítek, én mindig ott vagyok, és soha ki nem hagyok egyetlenegyet sem, tehát a munkámat elvégzem.

Közben pártot igazgatok, és végzem a politikai munkát, ami a dolgom.”

Budapest: Karácsony Gergely lusta, teszetosza, döntésképtelen, több kért okozott a fővárosnak, mint Demszky Gábor, akinek első főpolgármesteri ciklusát egyébként Kubatov nagyra tartja.

A Fidesz váratlan belső kritikusai: Az Index rákérdezett Pesty Lászlóra is, aki Tusványoson indított a Lölő-jelenségről szóló nyilatkozatával, amely után egyre határozottabban kritizálja a Fidesz körüli vállalkozókat, legutóbb a Telexnek adott hosszú interjút. Orkoknak nevezte a NER-lovagokat és felvetette, hogy hamarosan bizonyítékokkal is előáll – mindezt a Fidesz érdekében, a megtisztulást segítve, Orbán Viktor mellett továbbra is határozottan kiállva.

Kubatov erre így reagált: „Nem ismerem ezt a világot. A Pesty Laci meg... hát, nevezzük egy furcsa srácnak a médiapiacon. Mindig is az volt, most is az. Nem tudom, hogy mi vezérli, vagy mi az oka annak, hogy egyszer csak előállt mindenféle történettel.”

„Csinált fantasztikus dolgokat, a Fekete Doboz-interjúk nagyon sokat tettek hozzá a rendszerváltáshoz. Ez óriási dolog volt, de azt gondolom, hogy Laci sosem találta meg a helyét igazán. Mindig volt valami, ami miatt feszengett.”

Jól jön, ha az ember pihen és lemarad pár hírről

És végül az orosz történelemtankönyv, amely a legklasszikusabb szovjet értelmezéshez visszatérve értékeli 1956-ot, a magyar forradalmat felkelésként említve, a forradalmárokat pedig nagyrészt olyanoknak nevezve, akik az egykori fasiszta Magyarország fegyveres alakulataiban szolgáltak:

– (Riporter): A Facebook-oldalán rendszeresen megemlékezik az évfordulókon az 1956-os forradalomról és szabadságharcról. Nem bántja, hogy a kormány nem utasította el erélyesebben annak az új orosz tankönyvnek az állításait, amely szerint fasiszták lázadtak 1956-ban?

– (Kubatov): Nem is hallottam erről.

– Nem?

– Nem. Mikor volt ez?

– A napokban elég sokat foglalkoztak a sajtóban ezzel az orosz tankönyvvel.

– Pihentem. Tényleg nem hallottam erről.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!