Medence, szökőkút, agárszobrok – kiderült, hogy néz ki a Mészáros család tihanyi rezidenciája

2023. szeptember 13. – 08:49

Másolás

Vágólapra másolva

Hamarosan elkészül a Mészáros család tihanyi rezidenciája, amiről a 444.hu közölt felvételeket.

Az óvári dombon fekvő, 5484 négyzetméteres ingatlan idén februárban lett teljes egészében Mészárosék tulajdona, miután több részletben megvették Eppel János, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnökének tulajdonrészét.

Ifjabb Mészáros Lőrincé a telek 3/5-e, a fennmaradó 2/5 az Ekho magántőkealapé, ami szintén Mészáros Lőrinchez köthető. Az adásvétel részleteiről korábban itt írtunk részletesen.

A hivatalosan „rét és gazdasági épület” besorolású ingatlan felújítása és bővítése 2022-ben kezdődött meg. A friss felvételeken (amiket ide kattintva lehet megnézni a 444 oldalán) három épület, medence, saját körforgalom (közepén szökőkúttal és két agárszoborral), mesterséges patak és sziklakert is látható.

Tavaly nyáron telekátalakítási eljárást indítottak, hogy a rét és gazdasági épület helyett megfelelő besorolást kapjon az ingatlan, de ehhez akkor még nem járult hozzá a kormányhivatal – írja a 444.

Nem ez Mészárosék első ingatlana Tihanyban, az idősebb Mészáros Lőrinc feleségével közösen 525 millió forintért vásárolt egy hivatalosan gyümölcsösből, gazdasági épületből és egy pincéből álló területet az óvári dombon 2020-ban szintén Eppel Jánostól. De Mészáros már 2013-ban is vett itt nyaralót, négy évvel később pedig két tihanyi borászatot is szerzett magának.

A híres balatoni település legszebb utcáiban egyre több, mezőgazdasági épületnek álcázott villa épül ismert tulajdonosokkal. Az „új tihanyiak között” felbukkan a Mészáros, Rogán, Matolcsy család neve, a beruházók között ott van Csányi, Garancsi, Hernádi. A témában készült Komplex anyagunkat ide kattintva olvashatja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!