Esztergomban tart kihelyezett frakcióülést a Fidesz–KDNP

2023. szeptember 12. – 20:09

Másolás

Vágólapra másolva

A parlament őszi ülésszakának kezdetén a Fidesz és a KDNP képviselői kihelyezett frakcióülést tartanak Esztergomban jövő szerdán és csütörtökön – a hírt Kocsis Máté, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője jelentette be a Facebookon.

Úgy fogalmazott, hogy „az elmúlt időszakban a brüsszeli elit dühítő és rossz döntéseket” hozott, „háborúpártiságával veszélyezteti Európa biztonságát, elhibázott szankcióival energiaválságot és gazdasági visszaesést idézett elő, ezért a jövő évi európai parlamenti választásokon változást kell elérni”.

Azt írta, hogy „háborúpárti brüsszeli vezetés” helyett „békepárti vezetést” akarnak, és meg kell akadályozni, hogy „az elhibázott szankciókkal” gyengítsék az európai gazdaságot. Kocsis Máté szerint nem „a genderpropaganda és a migráció erőltetése” a brüsszeli vezetés feladata, hanem az európai emberek képviselete, idézte őt az MTI.

Az őszi politikai nagyüzemet hagyományosan a kötcsei piknikkel indítja be a Fidesz. Idén Orbán Viktor arról beszélt, hogy 2034-ig tervez kormányozni. A miniszterelnök a 2018-as választások után többször utalt arra nyilvánosan is, hogy 2030-ig tervez, most a 2034-es céldátumot azzal indokolta, hogy a háború és a koronavírus-járvány elvett tőlük négy évet.

Fricz Tamás kormányközeli politológus szerint az is elhangzott, hogy „két lehetőség van, az Európai Unió vagy egyben marad, vagy szétesik, vagy szétcsúszik, darabjaira hullik”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!