Az EU jövőjét is megfejtette Orbán Kötcsén: Vagy egyben marad, vagy szétesik

2023. szeptember 12. – 13:04

Másolás

Vágólapra másolva

„Két lehetőség van, az Európai Unió vagy egyben marad, vagy szétesik, vagy szétcsúszik, darabjaira hullik” – ezt mondta Orbán Viktor a hétvégén Kötcsén Fricz Tamás szerint. A politológus hétfőn este a Hír Tv Vezércikk című műsorának vendége volt, itt elmondta, hogy mit mondott a miniszerelnök zárt körben elhangzott beszédében. Fricz szerint Orbán Viktor most először vette bele a mondandójába az Európai Unió jövőjét, azt mondta, a „nagy terv” 15. pontjában beszélt róla.

„Ez egy nagyon fontos gondolat, hogy vannak erre is forgatókönyvei, hogy valamilyen módon az Európai Unió nem tud egyben maradni azért, mert az egyik kérdésben bizonyos országok mondanak nemet, a másik kérdésben másfajta országok mondanak nemet. Tehát állandóan ütközés van” – mondta a politológus a kormányfő beszédét elemezve.

Ahogy arról a Telexen is beszámoltunk, Orbán Viktor a szeptember 9-ei hétvégén megtartott kötcsei pikniken beszélt arról, hogy meddig akar kormányozni, és azt is mondta, hogy ha „nagyok, erősek és gazdagok akarunk lenni”, azt szeretné, hogy „tiszteljen minket a világ”, ehhez pedig van egy 15 pontos „nagy terve” – fogalmazott.

Orbán szerint a jelenlegi nehéz világgazdasági és világpolitikai helyzet rengeteg lehetőséget kínál, neki pedig az a célja, hogy Magyarország olyan erős legyen, mint a kiegyezés idején volt.

A találkozón stábunk is ott volt, ahol Mészáros Lőrinc jachtozásáról és a szerénységről kérdeztük a fideszes holdudvar résztvevőit:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!