A bezáratott soroksári iskola igazgatója: Nem akartam farkast kiáltani

2023. szeptember 12. – 21:14

Másolás

Vágólapra másolva

„Nem akartam farkast kiáltani” – ezt mondta az RTL Híradójának Ott Ferenc, a soroksári Qualitas Gimnázium igazgatója, miután kedd délelőtt egy bírósági végrehajtó bezáratta az alapítványi iskola által használt épületet.

A XXIII. kerületi iskola közleménye szerint az oktatási intézmény létét „egy évek óta tartó végrehajtási eljárás veszélyezteti, mely 2 gazdasági társaság közötti elszámolási vitából indult.” Ennek lett a következménye, hogy kedden délelőtt egy bírósági végrehajtó érkezett az iskolához rendőri kísérettel, és kiüríttette az épületet. A végrehajtó hangosbeszélőn keresztül közölte az utcára terelt tanulókkal és tanárokkal, hogy az épületet ő tavaly már elárverezte, „az árverés jogerőre emelkedett, a bíróság minden jogorvoslatot jogerősen elbírált.”

Az igazgató vitatja a végrehajtás jogosságát. Állítása szerint már augusztus 29-én próbálkozott az iskola bezárásával a végrehajtó, de akkor a bíróság elhalasztotta a kilakoltatást. Azt mondta, most is ebben bízott, ezért nem szólt előre a szülőknek. „Nem képzeltem, hogy Magyarországon ilyen megtörténhet” – mondta Ott Ferenc, aki szerint nem követett el azzal hibát, hogy korábban nem értesítette a szülőket erről a helyzetről.

A Belügyminisztérium szerint viszont a fenntartónak „kutya kötelessége lett volna tanulókat, a szülőket, a nevelőket, a gondviselőket, a pedagógusokat értesítenie”. Azt is írták: ha a gimnázium nem tudja biztosítani a diákok elhelyezését, akkor az illetékes kormányhivatalnak vissza kell vonnia a gimnázium működési engedélyét, és gondoskodnia kell a tanköteles korú tanulók más intézményekben történő elhelyezéséről.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!