Hadházy meglátogatta és levideózta a tengerparti villát, ahol Orbán nyaralt

2023. szeptember 10. – 16:53

Másolás

Vágólapra másolva

„Mi a baj azzal, hogy ebben a luxus nyaralóban nyaralt a miniszterelnök?” címmel egy videót tett fel a közösségi oldalára Hadházy Ákos. A videóban meg is válaszolja a kérdést:

  • Orbán Viktor egy olyan család vendégszeretetét élvezte, ami egyrészt az egyik ellenzéki párt vezetőjének (Ungár Péter, LMP-elnöknek) családja;
  • másrészt ettől a családtól bérli az állam az egyik minisztérium ingatlanát.

Hadházy szerint ezért mind Orbán Viktornak, mind Ungár Péternek le kellene mondania. Íme, a videó, amiben a levegőből megmutatják a szóban forgó luxusvillát is:

Hadházy posztjára gyorsan reagált Ungár Péter, szintén a közösségi oldalán. Álláspontjának lényege:

  • a nyaraló a nővére tulajdonában van;
  • édesanyjuk, Schmidt Mária jóban van Orbán Viktorral, ezért vendégül látta őt a nyaralóban;
  • a 2006-ban általa megörökölt részvénytársaság (a BIF Nyrt.) bevételének töredéke származik állami megrendelésekből, ezért az nem NER-es cég.

Hadházy Ákos szombati posztjában úgy fogalmazott: „a probléma, amit Ungár Péter nem akar megérteni, a pénz útja, ami a következő: a becsatornázott közpénzeknek és egyéb kormányzati szívességeknek hála komoly nyereség keletkezik a BIF-nél, amit osztalékként kifizetnek az Ungár család cégének (ebben az évben ez 6,8 milliárd forint volt). Ebből a cégből kapja meg a saját részét Ungár Péter és a nővére is (több mint egymilliárdot fejenként). Aztán az egész folyamat végén Orbán Viktor ott vendégeskedik Ungár Anna horvátországi nyaralójában. A kör bezárult, Ungár Péter pedig hiába játssza az ellenzéket, nagyon nem hiteles.”

Ungár Péter többek között azt írta szombaton: „én tényleg teljesen függetlenül kérdezem, hogy úgy általában mit ér el az ellenzéki politika azzal, ha megüzenjünk mindenkinek, hogy akinek a családja fideszes, arra mi mindig gyanakvással fogunk nézni? Miért lesz nekünk jobb, ha tényleg egy teljesen zárt szektává alakulunk, akinek csak az lehet a tagja, akire a Momentum azt mondja, hogy na ő magunkfajta? A saját hibáinkkal való szembenézésen túl mire megyünk azzal, ha a gazdasági és gondoskodási válság és az akkumulátorgyarmatosítás közepén újra azzal foglalkozunk, hogy az én anyám Schmidt Mária.”

Mint írtuk, a Gulyáságyú Média megszerzett egy felvételt, amin a miniszterelnök épp kijön a tengerből, és felmegy egy lépcsőn. A videó készítője szerint a felvétel 2023. augusztus 11-én dél körül készült Abbáziában, Horvátországban. A videó készítője a lapnak azt írta, hogy augusztus 11-én a miniszterelnök egyszer csak lesétált a partra a horvátországi tengerparti villa bejáratán keresztül, úszott körülbelül tíz percet, majd kijött a vízből, egy lépcsőn felsétált a rezidencia bejáratához, ahol egy számkombináció segítségével kinyitotta a kaput, és visszament a villába.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke a Telex kérdésére nem cáfolta, hogy Orbán Viktor az LMP-társelnök Ungár Péter testvérének horvátországi villájában nyaralt. A nyaralás viszont szerinte a miniszterelnök magánprogramja, így nem tartozik a nyilvánosságra. Schmidt Mária a 444-nek a kötcsei pikniken úgy reagált Orbán nyaralására: „Meglátogatott minket. Vendégségben volt nálunk. Harminc éve járunk össze.”

Az LMP társelnökének testvére, Ungár Anna egyébként jogász, lakberendező és belsőépítész, a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési (BIF) Nyrt. igazgatótanácsi elnöke és résztulajdonosa, a Pió-21 Kft. társtulajdonosa. Ungár Anna rajta van a Forbes legbefolyásosabb magyar nők és a legnagyobb magyar családi cégek listáján is, cégének értékét 99,9 milliárd forintra becsülték.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!