A 782 milliós támogatásból húszat kapott vissza az állam a villánykövesdi szellemhotel építőjétől

2023. szeptember 09. – 21:03

A 782 milliós támogatásból húszat kapott vissza az állam a villánykövesdi szellemhotel építőjétől
A villánykövesdi hotel, ami nem nyitott meg – Fotó: Gűth Ervin/Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő még június végén fotózta le a félbemaradt villánykövesdi gyógyhotelt. A hotel kivitelezői 782 milliós forintos vissza nem térítendő támogatást kaptak EU-s forrásból. Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter megszólítva érezte magát az ügyben, és még aznap közleményt adott ki. A fideszes politikus szerint „a projekttel szemben már korábban is állapítottak meg szabálytalanságot, amely a támogatás egy részének visszafizetésével járt”, a legutóbbi eljárás eredménye alapján pedig a teljes 782 milliós támogatási összeget visszakövetelik.

A képviselő most kapott választ a kérdésére, mennyit sikerült ebből visszaszerezni. Az RTL híradójának azt nyilatkozta, hogy

20 millió forintot, vagyis a megítélt pénz 2,5 százalékát.

A Miniszterelnökség ugyan feljelentést tett, nem sok esély van a pénz visszaszerzésére, mert a céget már felszámolták.

Hadházy szerint érthetetlen, hogyan juthattak hozzá ekkora összeghez, és miért fizették ki a teljes összeget még az építkezés befejezése előtt. A négycsillagos hotelbe, 22 szobát és két tetőlakosztályt álmodtak meg.

Villánykövesd polgármestere, Róth András Ervin azt mondta a Telexnek egy korábbi cikkünkben, hogy a beruházás során érdemben nem tájékoztatta őket a vállalkozó. Volt egy bemutató az egyik villányi borászatban, ott mondták el a terveiket, de az építkezésre nem volt rálátásuk.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!