Novák Előd szerint Vona Gábornak átváltozóművészként a cirkuszban nagyobb sikere lenne

2023. szeptember 7. – 22:49

Másolás

Vágólapra másolva

Az általa létrehozott Második Reformkor alapítvány kilép a civil közéletből, és párttá alakul – jelentette be a korábban a Jobbikban politizáló Vona Gábor csütörtökön. Kiemelte, hogy nem terveznek együttműködni az ellenzéki pártokkal és a Fidesz-KDNP-vel sem. Ideológiák felett álló pártot képzel el, amelynek politikai szemlélete a „reformkoriság”, és amely a „törzsi civakodás” helyett a közös pontokat keresi. Egykori párttársai közül többen reagáltak visszatérésére.

A Népszava cikke szerint Gyöngyösi Márton, a Jobbik-Konzervatívok elnöke üdvözölte Vona Gábor újbóli színre lépését, egyúttal rögtön szövetséget ajánlott számára. „A magunk részéről régóta szorgalmazzuk, hogy hasonló, jobboldali-centrista értékalapokon álló pártok, szervezetek szövetségeket kössenek a Fidesz nemzetellenes és korrupt rendszerével szemben, valamint megfelelő alternatívát mutassanak fel a baloldali pártok ellensúlyozására” – írta.

Novák Előd, a Jobbikból kivált Mi Hazánk alelnöke és parlamenti képviselője szerint viszont Vonának átváltozóművészként a cirkuszban nagyobb sikere lenne, úgy fogalmazott: „Az Iráni Forradalmi Gárda hazánkba hívásától kezdve a TV2 és az RTL Klub helyének sóval való behintéséig számos markánsnak szánt, de inkább komolytalan javaslata volt, a szórakoztatóiparban kéne inkább elhelyezkednie.”

Jakab Péter, aki a tavalyi választások idején még a Jobbik elnöke volt, jelenleg a Nép Pártján vezetője, azt mondta Vona visszatérésről: „Aki egyszer már lelépett, cserbenhagyva a választókat, az máskor is megteszi, és ezt az ellenzéki szavazók is tudják, így érdemi változásra nem számítok.”

Az önkormányzati választáson nem, de az európai parlamenti voksoláson indulna Vona Gábor új pártja

Az ATV Egyenes beszéd című műsorában csütörtökön este Vona Gábor arról beszélt, ügyek mentén bárkivel szívesen működnek együtt, de politikai párttal nem kívánnak szövetséget kötni.

Az önkormányzati választáson nem akarnak indulni, de az európai parlamenti választáson már mérhető eredményt szeretnének elérni, akár több képviselővel is számolnak.

Vona a 2018-as országgyűlési választás után távozott a Jobbik éléről, majd másfél évvel később ki is lépett a pártból. A politikus ekkor azt mondta, hogy visszavonul a politikától, de 2021-ben megalapította a Második Reformkor Alapítványt, könyveket, publicisztikákat írt. Emellett egészen idén augusztusig szerepelt az ATV Öt című műsorában, ahonnan saját döntésére távozott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!