Talán sosem derül ki az igazság a csepeli gimnázium falára felrakott, majd leszedetett Orbán-idézetekről

2023. szeptember 4. – 18:19

Másolás

Vágólapra másolva

FRISSÍTÉS 19:15-kor: Bese Benő, a gimnázium igazgatója az ATV híradójának elmondta, hogy felhívta őt a hétvégén Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár és Németh Szilárd kormánybiztos is, hogy közöljék vele: a táblákat leszerelik a hétvégén.

Pontot tettek az idei tanévkezdés egyik emblematikus történetének a végére. Legalábbis egy időre biztosan. A csepeli Jedlik Ányos Gimnázium igazgatója arról tájékoztatta az oktatási jogok biztosát, hogy a saját döntésére távolították el az iskola faláról a Magyarország hét törvényének is nevezett Orbán-idézeteket, írja a Hvg.hu.

A feliratok hűlt helye – Fotó: Olvasónk
A feliratok hűlt helye – Fotó: Olvasónk

Aáry-Tamás Lajos a lap kérdésére azt mondta, hogy ha volt is jogsértés, akkor azt már orvosolták, vagyis okafogyottá vált az ügyben indult ombudsmani vizsgálat.

A csepeli Jedlik Ányos Gimnáziumot nemrég adták át, a projekt kezdeményezője Németh Szilárd csepeli önkormányzati képviselő volt, akinek a neve szintén felkerült emiatt egy táblára, noha pártpolitika szerinte sem való az iskolába.

Augusztus legvégén posztolt Dömötör Csaba fideszes képviselő az átadott iskoláról. A képeken látható volt az Orbán Viktortól származó, nemzeti színekkel keretezett idézetcsokor is. A Magyarország hét törvényének is nevezett bölcsességcsokor többeknek ismerős lehet, ugyanis ezek egy 2020-as Orbán-beszédben hangzottak el, és pont ezeket az idézeteket gravírozták arra a tükörre, ami most a miniszterelnök irodájának falán ékeskedik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!