Beismerő vallomást tett az albertirsai férfi, aki két hónapja kivégezte családját

2023. szeptember 4. – 11:57

Másolás

Vágólapra másolva

Beismerő vallomást tett az albertirsai férfi, aki két hónapja kivégezte családját. A 35 éves férfi kirendelt védője, ifj. dr. Szilágyi István a Blikknek azt mondta védencéről: „Összeomlott a börtönben, tudatosult benne, hogy mit művelt, a tetteivel való szembenézés pedig nyilvánvalóan borzasztóan megviseli. Korábban még nem mondott semmit a rendőröknek, ám a közelmúltban ismét kihallgatták, ahol ténybeli beismerő vallomást tett. Végtelenül megbánta a cselekedeteit, és nagyon rossz lelki állapotban van. A gyilkosságokra egyáltalán nem is emlékszik.”

Július elején rendelte el a Budakörnyéki Járásbíróság a családja kivégzésével gyanúsított albertirsai férfi letartóztatását, amit az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézményben kellett végrehajtani. A 35 éves férfi a gyanú szerint megölte a feleségét és 3 éves, közös lányukat, majd öngyilkosságot kísérelt meg Albertirsán, ellene a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság több ember sérelmére, részben különös kegyetlenséggel, részben tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt nyomoz. A rendőrök a közel 12 órán át tartó helyszíni szemle alatt átvizsgálták a tetthelyet, bizonyítékokat gyűjtöttek, nyomokat rögzítettek. Később kutatást is tartottak a helyszínen, ahova a 35 éves férfit és védőjét is elvitték.

A férfi védője a Blikknek azt mondta, hogy nagyon megrendítette a helyszín látványa. „Orvos, illetve nyomszakértői vizsgálatok készültek el, amelyek tartalmáról nem adhatok felvilágosítást, de annyit tudok mondani, hogy a védencem által elmondottakkal mindegyik összhangban áll” – tette hozzá.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!