70-80 új buszvezetőt keres a BKV, félmillió forintos bónusszal toborozzák őket

2023. augusztus 30. – 15:30

Másolás

Vágólapra másolva

Ősszel folytatódik a BKV dupla bónuszos járművezető-toborzó kampánya: bruttó 500-500 ezer forintot fizetnek a 2023. október 31-ig jelentkező képzett autóbusz- és trolibuszvezetőknek, valamint az őket ajánló BKV-s kollégáknak, ha hat hónap múlva is vállalatnál dolgoznak főállásban – írta a BKV közleménye.

Mint írják, az egész Európában problémákat okozó autóbuszvezető-hiányra reagálva extra juttatásokat ajánlottak a nyári toborzókampányukban. Ennek eredményeként a korábbi évekhez képest több, csaknem 40 új, képzett járművezető állt szolgálatba nyáron a BKV öt buszgarázsában.

A közlekedési vállalat ezért úgy döntött, hogy ősszel is folytatják a dupla bónuszos toborzókampányt. Azok jelentkezését várják, akiknek van „D” kategóriájú jogosítványuk és „GKI” igazolványuk, vagy „TR” kategóriájú jogosítványuk.

Hozzátették, hogy a pályaelhagyók, a külföldön munkát vállalók, a nyugdíjba vonulók lemorzsolódása, valamint a szolgáltatás bővítése miatt a közeljövőben akár 70-80 új buszvezető alkalmazására is lehetőségük nyílik.

A közlemény szerint a BKV csaknem 2000 autóbusz-vezetőt és 280 trolibuszvezetőt foglalkoztat, akiknek az átlagos bruttó keresete 730 ezer forint. Azt is írják, hogy a járműflotta frissítése érdekében 2022-ben 135 új busz állt forgalomba, és az idén megérkeztek a korábban megrendelt, új trolibuszok is, összesen 48 darab.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!