Rétvári: A tanárok létszámában nem történt semmi rendkívüli változás, rendben elkezdődhet a tanév

2023. augusztus 28. – 14:41

Másolás

Vágólapra másolva

Megérkeznek a tankönyvek az iskolákba, így rendben elkezdődhet az idei tanév

– jelentette be Rétvári Bence. A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján elmondta, hogy augusztus elején kezdődött meg az összesen 13 millió tankönyv kiszállítása a mintegy 4200 magyarországi iskolába. Azok az iskolák, amelyek a múlt hétre kérték a tankkönyveket, már meg is kapták a csomagot, és az erre a hétre ígért küldeményekben sem lesz fennakadás. Az államtitkár szerint az ingyenes tankönyvellátás az államnak 13,5 milliárd forintjába kerül évente.

Rétvári Bence kiemelte, a tankönyveket folyamatosan korszerűsítik, a most megérkező tankönyvek között is 115 frissített szerepel, 15 tankönyv pedig teljesen új.

Az államtitkár kitért arra is, a tanárok létszámában sem történt „semmi rendkívüli változás”, így szeptember elején elkezdődhet a tanítás. A július elején elfogadott, a „tanárok új életpályájáról szóló törvény”, azaz a státusztörvény beterjesztésére 5000 pedagógus jelezte, hogy annak megszavazása esetén fel fog mondani. A távozó pedagógusok valódi létszámáról csak szeptember 29-e után lesznek konkrét adatok, ez ugyanis a határidő, ameddig a pedagógusoknak nyilatkoznia kell az új szerződés elfogadásáról.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!