Letörtek hat kőkeresztet a Margit hídon

2023. augusztus 28. – 15:24

Másolás

Vágólapra másolva

Frissítés: A három keresett fiatal férfi hétfőn este önként feladta magát a rendőrségen, tettüket ittasságukkal magyarázták. Cikkünkből eltávolítottuk a rendőrség által korábban nyilvánosságra hozott kamerafelvetéleket.

Három férfit keres a rendőrség, akiket azzal gyanúsítanak, hogy letörtek hat kőkeresztet a Margit híd északi oldalán csütörtökről péntekre virradó éjszaka, erősítették meg a Magyar Nemzet információját. Az eset este tizenegy és hajnali három óra között történt. A feltételezett elkövetőkről felvétel készült.

A rendőrség a szokásos telefonszámokon várja a bejelentéseket: a Telefontanú 06-80-555-111-es zöldszámán vagy a 112-es segélyhívón.

2020 őszén már előfordult hasonló eset: akkor két 16 éves fiatal volt az elkövető, feladták magukat. Védett kulturális javak körébe tartozó tárgyra elkövetett lopás megalapozott gyanújával hallgatták ki őket.

A Magyar Nemzet szerint Gyöngyösön is több hasonló rongálás is történt, idén júniusban egy hét alatt háromszor is letörték ismeretlenek a gyöngyösi országzászló-emlékművön lévő kőkeresztet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!