Feladták magukat a Margit híd kőkeresztjét letörő fiatalok, szülei kíséretében ment be a két 16 éves tinédzser a rendőrségre

2021. január 12. – 15:06

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Feladták magukat a Margit híd kőkeresztjét letörő fiatalok, írja a Police.hu. Szülei kíséretében ment be a két 16 éves tinédzser a II. kerületi rendőrkapitányságra.

Rendőrségi felhívás alapján kereste a két ismeretlen elkövetőt, akik 2020. november 10-én 20 óra körül a Margit hídon letörték és elvitték a Szent Korona műemlék két kőkeresztjét.

A felhívás hatására január 12-én egy 16 éves fiú és egy 16 éves lány szüleik kíséretében jelentkeztek a II. kerületi rendőrkapitányságon, ahol elmondták a rendőröknek, hogy magukra ismertek a híradásokban, és bevallották, hogy ők törték le a kereszteket.

A nyomozók a két fiatalt védett kulturális javak körébe tartozó tárgyra elkövetett lopás megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. Beismerték tettüket, vallomásukban elmondták a rendőröknek, hogy nem akarták ellopni a kereszteket, hirtelen ötlet vezérelte őket, amikor úgy döntöttek, hogy letörik azokat a koronáról, amit azóta nagyon megbántak. Az eljárást a fiatalok ellen szabadlábon hagyásuk mellett folytatják a rendőrök.

Ha fontosnak tartja a független sajtót, kattintson ide, és támogassa a Telexet!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!