Feladták magukat a Margit híd kőkeresztjét letörő fiatalok, szülei kíséretében ment be a két 16 éves tinédzser a rendőrségre

2021. január 12. – 15:06

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Feladták magukat a Margit híd kőkeresztjét letörő fiatalok, írja a Police.hu. Szülei kíséretében ment be a két 16 éves tinédzser a II. kerületi rendőrkapitányságra.

Rendőrségi felhívás alapján kereste a két ismeretlen elkövetőt, akik 2020. november 10-én 20 óra körül a Margit hídon letörték és elvitték a Szent Korona műemlék két kőkeresztjét.

A felhívás hatására január 12-én egy 16 éves fiú és egy 16 éves lány szüleik kíséretében jelentkeztek a II. kerületi rendőrkapitányságon, ahol elmondták a rendőröknek, hogy magukra ismertek a híradásokban, és bevallották, hogy ők törték le a kereszteket.

A nyomozók a két fiatalt védett kulturális javak körébe tartozó tárgyra elkövetett lopás megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. Beismerték tettüket, vallomásukban elmondták a rendőröknek, hogy nem akarták ellopni a kereszteket, hirtelen ötlet vezérelte őket, amikor úgy döntöttek, hogy letörik azokat a koronáról, amit azóta nagyon megbántak. Az eljárást a fiatalok ellen szabadlábon hagyásuk mellett folytatják a rendőrök.

Ha fontosnak tartja a független sajtót, kattintson ide, és támogassa a Telexet!

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass