Se a lengyeleket, se a szlovákokat nem hívta meg Orbán az augusztus 20-i ünnepségekre

2023. augusztus 24. – 07:25

Másolás

Vágólapra másolva

Sem az augusztus 20-i ünnepségre, sem az atlétikai vb vasárnapi eseményeire nem kaptak meghívót a magyar kormánytól, erősítette meg a Hvg.hu-nak a lengyel és a szlovák kormányfő hivatala.

„Ez úgy szokott történni – én magam is részese szoktam lenni ennek –, hogy ha nagy világesemény van, akkor egy adott ország meghívja a barátait, vagy itt szívesen fogad minden érdeklődőt”

magyarázta el Orbán Viktor vasárnap a közrádióban, mi is a jelentősége az atlétikai vb nyitóünnepségén megjelent külföldi vezetőknek és politikusoknak, akik közül később sokan részt vettek az augusztus 20-i tűzijáték megtekintésén a Karmelitában, illetve a magyar miniszterelnökkel tartott kétoldalú találkozókon is.

A vendégek között nem volt ott egyetlen jelenlegi uniós kormányfő sem, a visegrádi országok vezető politikusai sem képviseltették magukat, ezért a Hvg.hu megkérdezte a cseh, a szlovák, a lengyel, az osztrák és a szlovén kormányfő hivatalát: kaptak-e a meghívást az atlétikai világbajnokságra vagy az augusztus 20-i ünnepségekre.

A lengyel kormány azt válaszolta, hogy Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő vagy hivatala egyik eseményre sem kapott meghívást, hasonlóan nyilatkozott a szlovák miniszterelnök hivatala is.

Ez a cikkünk ide kattintva angol nyelven is olvasható a Telex English oldalán. Nagyon kevés az olyan magyarországi lap, amelyik politikától független, és angol nyelvű híreket is kínál. A Telex viszont ilyen, naponta többször közöljük minden olyan anyagunkat angolul is, amelynek nemzetközi relevanciája van, és az angolul olvasó közönségnek is érdekes lehet: hírek, politikai elemzések, tényfeltárások, színes riportok. Vigye hírét a Telex English rovatnak, Twitterünknek és angol nyelvű heti hírlevelünknek az angolul olvasó ismerősei között!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!