Kézfogás, nagy pacsik, fotózgatás, bye-bye: Erdoğan magyarországi civilekkel is találkozott vasárnap

2023. augusztus 21. – 09:54

Másolás

Vágólapra másolva

Ismét török érkezett a budai Várba, csak most Recep Tayyip Erdoğan személyében, és csak kezet fogni. Több videó készült arról ugyanis, ahogy a török elnök kimegy egy rövid időre a magyar állampolgárok közé, és köszönti őket.

A civilek és Erdoğan között csak egy, a rendőrök által odarakott szalag húzódik, így semmi nem akadályozta a Várba látogatókat, hogy képeket készítsenek a török elnökkel, vagy kezet fogjanak, lepacsizzanak vele.

A török elnök látogatása valószínűleg nem tartott sokáig, erre utal a videó végén lévő rövid párbeszéd: amikor is Erdoğan azt mondja, „bye-bye”, egy csalódott hang a tömegből pedig azt kérdezi: „Visszamegy?”

Az őt köszöntő civil budapestiek láthatóan nagyon örültek Erdoğannak, de ez nem lehet szokatlan a török elnöknek: a köré kiépített személyi kultuszt bemutattuk a török választásokról írt beszámolónkban is, amikor a helyszínen követtük végig Erdoğan győzelmét.

Augusztus 20-án Budapestre látogatott Erdoğan, a török elnököt a Karmelitában fogadta Orbán Viktor. Szijjártó később nagyon hasznosnak titulálta a török féllel kötött kétoldalú megállapodásokat, a török elnök pedig illiberális politikusai körében a tűzijátékot is megnézte Orbánnal 20-án este.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!