Padot festettek a kutyapártosok Gárdonyban, bevitték őket a rendőrségre

2023. augusztus 19. – 12:09

Másolás

Vágólapra másolva

Sem aszfaltot, sem padot nem festhetnek a Magyar Kétfarkú Kutyapárt emberei anélkül, hogy a rendőrség közbelépne – derült ki a kutyapártosok friss Facebook-bejegyzéséből. Eszerint pénteken három „különösen lerobbant padot” kezdett lefesteni és rendbe rakni Gárdonyban regionális koordinátoruk, Fenekes Roland pártigazgatójuk, az Újpesten induló Nagy Dávid édesapjával együtt.

A beszámoló szerint először egy hölgy kiabált rájuk egy autóból, hogy azonnal hagyják abba, majd hamarosan megjelent egy polgárőr és egy rendőr. Két perccel később feltűnt Tóth István fideszes polgármester is, aki fotózni kezdte a padot felújító Fenekes Rolandot és Nagy Dávid apját, közben pedig a hatóssággal beszélgetett. Nem sokkal később megérkezett két nyomozó, akik bűncselekmény gyanúja miatt bevitték kihallgatásra a padfestőket.

„Négy és fél óra után engedték ki őket. A Kúria tavaly év végi jogegységi határozata alapján (minden idegen vagyontárgy fal, és minden falfirka, ami engedély nélkül rákerül) pedig végül az ügyészségen landolt az ügy.”

Az MKKP állítás szerint Tóth polgármester úr azt mondta, hogy 300 ezer forintnyi kár érte Gárdony önkormányzatát a felújított padok miatt. Rákérdeztünk a történtekre a gárdonyi polgármesternél és a rendőrségnél is, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!