Közbelépett a rendőrség, amikor a repedezett járdát festegették a kutyapártosok a Széll Kálmán térnél

2023. augusztus 15. – 22:15

Másolás

Vágólapra másolva

A Széll Kálmán térnél festették a repedezett járda aszfaltját a kutyapártosok kedd este, de a rendőrség közbelépett – derül ki a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) Facebook-posztjából.

Az MKKP XII. kerületi szárnya ezzel a szöveggel tette ki a festést és a rendőri akciót megörökítő fotókat:

„Jól sikerült a festés a Széll Kálmán térnél. Legközelebb inkább milliárdokat lopunk.”

Az RTL-nek aztán bővebben is nyilatkozott Döme Zsuzsanna, a párt társelnöke, aki azt mondta, két órán keresztül várakoztatták a rendőrök az utcán.

„Csak egy lefoglalós kolléga érkezett meg, de ő meg nem foglalhatott le... Állítólag már úton volt, amikor változott a feladat, hogy nemcsak fotózni, hanem lefoglalni is kell. Úgyhogy meg kellett várnunk az igazi lefoglalós kollégát” – mondta Döme, aki szerint a rendőrök amúgy jó fejek voltak, és nekik is „ciki volt” a helyzet.

A Kutyapárt tagjai és aktivistái (ahogy ők nevezik, passzivistái) a múltban több alkalommal összetűzésbe kerültek már a rend őreivel a repedezett utakon végrehajtott négyszín-festés miatt. Volt olyan eset, amikor egy aktivista „tulajdon elleni szabálysértés vétsége” miatt kapott figyelmeztetést egy ilyen akció után, a párt azonban fellebbezett, és a bíróság végül arra jutott, hogy „a cselekmény társadalomra való veszélyessége nem állapítható meg”.

Megkérdeztük a rendőrséget, miért foglalták le a Kutyapárt festéshez használt eszközeit, és mit követtek el pontosan szerintük az aktivisták. A BRFK válaszában közölte, hogy az esetről a Budapesti Rendőr-főkapitányságra 2023. augusztus 14-én 18 óra 20 perckor érkezett bejelentés, amely alapján a rendőrök a helyszínre kimentek, nyolc embert igazoltattak és szemlét tartottak.

A járdafestéssel kapcsolatosan a Budapesti Rendőr-főkapitányság rongálás vétség gyanúja miatt indított büntetőeljárást, előállítás vagy gyanúsítotti kihallgatás nem történt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!