Állítása szerint önvédelemből ölt a késelő, aki leszúrta az ökölvívók korábbi edzőjét

2023. augusztus 18. – 21:01

Másolás

Vágólapra másolva

Önvédelemből ölt – mondta a békéscsabai késelő ügyvédje az RTL Híradónak. Kedden késő este, egy békéscsabai hotel teraszán szúrta halálra egy vendég az ökölvívó-válogatott korábbi edzőjét, Szabó Sándort.

A késelő a gyilkosság után elmenekült, de másnap feladta magát a rendőrségen. A bíróság egy hónapra letartóztatta, mert attól tartanak, hogy a férfi megszökhet vagy elrejtőzhet. A gyanúsított férfi ügyvédje azt állítja, hogy védence valóban reklamált azért, mert nem szolgálták ki, de állítólag ezután távozni akart. Szabó Antal szerint a vádlott már az ajtóban volt, mikor a volt edző megverte, amitől a földre zuhant.

„Védencemnek súlyos fejsérülései vannak, amit nyilvánvalóan nem saját magának okozott”

– mondta. Az ügyvéd hozzátette: „Azt gondoljuk, hogy egy jogos védelmi helyzetben, végszükségben következett be a sajnálatos esemény.”

Az áldozatot a hotel egyik alkalmazottja hívta, mert egy vendéggel konfliktusa támadt. Szabó Sándor a Magyar Pünkösdi Egyház biztonsági részlegének volt a vezetője, az érintett szálloda pedig rendszeresen őket értesítette, ha valamilyen atrocitás történt. A szállodát mostanában újítják fel, így Szabó gyakran dolgozott ott. Az elkövető, egy 27 éves, büntetlen előéletű férfi vendégként tartózkodott a békéscsabai szállodában. A gyilkosság további részleteiről ebben a cikkünkben írtunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!