Az ökölvívó-válogatott korábbi edzőjét szúrta halálra egy vendég a békéscsabai szállodában

2023. augusztus 16. – 11:14

Másolás

Vágólapra másolva

Szabó Sándor, a magyar válogatott egykori ökölvívóedzője az áldozata annak a késelésnek, ami kedden késő este történt egy békéscsabai elegáns hotel teraszán – erősítette meg a hírt a sportal.hu-nak a Magyar Ökölvívó Szakszövetség. Az egykori edző a hotel alkalmazottjaként dolgozott a Kórház utcai épületben, amikor szóváltásba keveredett a teraszon az egyik vendéggel, aki ezután dulakodás közben többször megszúrta bicskájával. Szabó Sándort kórházba szállították, de ott életét vesztette. A kedd éjjeli késelés után az elkövető férfi elmenekült, de végül szerdán reggel feladta magát a monori rendőrségen.

Szabó Sándorról, az Elit Szabadidős Küzdősport Klub vezetőjéről azt írta 2013-ban a bekesikultura.hu, hogy ökölvívóként kezdte pályafutását. 1993-ban sportoktatói, 1996-ban edzői végzettséget szerzett. Három éven keresztül az ökölvívó-válogatott edzőjeként segítette Szántó Imre munkáját. 1997-től 2009-ig a kick box válogatott ringes szakágának edzője volt. A békési Elit Szabadidős Küzdősport Klubot 1996-ban alapította pár fővel. 2000-ben muay thai magyar bajnok lett.

Felesége, Szabóné Vass Gabriella a Blikknek azt mondta, hogy férje a Magyar Pünkösdi Egyház biztonsági részlegének volt a vezetője, az érintett szálloda pedig rendszeresen őket értesítette, ha valamilyen atrocitás történt. A szállodát mostanában újítják fel, így férje gyakran dolgozott ott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!