Összesen 51 millió forint jött össze a Lánchíd elárverezett kandelábereiből

2023. augusztus 16. – 13:16

Másolás

Vágólapra másolva

Összesen hat vevő vásárolt a Lánchíd felújítása során szanált, árverezésre kiírt kandeláberekből, az eladásból összesen 51 millió forint jött össze – írta meg az Énbudapestem.hu. Az árverésen hat licitáló volt, közülük egyetlen magánszemély volt, a többi cég. Két vevő 4-4 oszlopot vett, míg a többiek 1-2 darabot.

Összesen 14 darab kandeláberre lehetett licitálni, azok közül is kétfélére. Az egyik a komplett lámpatest, oszlopból és talapzatból áll. A 14 darabból csak 6 komplett volt, ezek közül is csak egy olyan, aminek nem volt hiányos a díszítése. Kikiáltási ára 1 100 000 forint + áfa volt, a többi díszítése hiányos, ezek 990 000 forint + áfába kerültek.

A rövid kandeláber lámpatestből és oszlopból áll. Ezekből 8 darabot árvereztek el, 4-4 a hiányos és hiánytalan díszítésűek aránya, kikiáltási áruk pedig 750 000 + áfa és 675 000 + áfa volt, írják.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere júliusban az ukrajnai Beregszászon járt, ahol részt vette a „Megtörhetetlenség 500 napja” rendezvénysorozaton és szimbolikusan átadta a budapesti testvérváros kórházának és a frontról hazatérők rehabilitációjára szánt fővárosi adományt, amelyet a Lánchíd régi kandelábereinek elárverezéséből fedeznek.

„Vittem egy személyes ajándékot is Babják Zoltán polgármester úrnak. Egy szegecset a Lánchídból: kifejezve azt a szolidaritást, ami szegecsként összetartja városainkat a háború által szétszakított világban” – írta még.

A Lánchíd felújítása még 2021 márciusában kezdődött a gyalogosjárdák lezárásával, a gyalogosok idén augusztus elején vehették újra használatba.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!