A Fidesz összehívta a turisztikai albizottságot a Booking.com ügyében

2023. augusztus 14. – 12:08

Másolás

Vágólapra másolva

A Fidesz az Országgyűlés turisztikai albizottságának összehívását kezdeményezi keddre a Booking szállásközvetítő cég „pénzvisszatartási botránya” miatt – közölte Szatmáry Kristóf, a Fidesz-frakció vállalkozásfejlesztési kabinetjének vezetője hétfőn az MTI-vel. Az ülést már meg is hirdették a parlament honlapján.

A politikus szerint a szállásközvetítő multicég továbbra is visszaél erőfölényével, és kiszolgáltatott helyzetben tart több ezer magyar vállalkozást. „A felháborító eset nem maradhat következmények nélkül” – mondta.

Ujhelyi István az Európai Parlament közlekedési és turizmus szakbizottságának egyik vezetőjeként egyeztetett a Booking.com vezetőivel, a cég pedig ígéretet tett arra, hogy hétfőn a mintegy huszonkétezer magyar partnercég szinte kivétel nélkül megkapja az elcsúszott kifizetéseket, csütörtökre pedig visszaáll a rendszeres és remélhetőleg hibamentes működés.

Ennek ellenére a Fidesz összehívta az albizottságot, a közlemény szerint az ülésre várják a Gazdasági Versenyhivatal, a Magyar Turisztikai Ügynökség és a fogyasztóvédelmi hatóság képviselőit is.

A Booking.com szerint egy több mint két éve előkészített könyvelési és számviteli szoftvercsere miatt csúsztak a kifizetések, a korábbi informatikai rendszer a partnerhálózat ugrásszerű növekedését és a nyári szezon terheltségét már nem bírta, az új rendszert pedig még nem tudták megfelelően működésbe állítani. A cég pénzvisszatartási ügyéről ebben a cikkben szedtük össze a legfontosabb tudnivalókat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!