Hétfőn minden magyar érintett a pénzéhez juthat a Booking.com-tól

2023. augusztus 13. – 19:43

Másolás

Vágólapra másolva

Hetek óta fennakadások vannak a Booking.com online szállásközvetítő oldal pénzügyei körül, sok szállásadó nem kapta meg a pénzét. Ujhelyi István az Európai Parlament közlekedési és turizmus szakbizottságának egyik vezetőjeként, valamint az ENSZ turisztikai világszervezetének uniós nagyköveteként konzultációt kezdeményezett a Booking.com vezetőivel, többek között

  • az ügyben illetékes vezérigazgató-helyettessel,
  • a kelet-közép-európai régió felelősével,
  • a brüsszeli és budapesti irodavezetőkkel,
  • a számítástechnikai háttérért felelős személlyel,

valamint személyesen beszélt az ügyben érintett magyarországi vállalkozások egy részével és a szakmai szervezetek vezetőivel is, hívta fel a figyelmet a Spabook. Az egyeztetések is érdemben hozzájárulhattak ahhoz, hogy az Ujhelyinek tett ígéretek szerint

hétfőn a mintegy huszonkétezer magyar partnercég szinte kivétel nélkül megkapja az elcsúszott kifizetéseket, csütörtökre pedig visszaáll a rendszeres és remélhetőleg hibamentes működés.

„Ha a nekem tett ígéret ellenére mégsem rendeződik a tartozások kifizetése, természetesen EU-s intézményi lépéseket teszek” – írja Ujhelyi.

A cég szerint egy több mint két éve előkészített könyvelési és számviteli szoftvercsere miatt csúsztak a kifizetések, a korábbi informatikai rendszer a partnerhálózat ugrásszerű növekedését és a nyári szezon terheltségét már nem bírta, az új rendszert pedig még nem tudták megfelelően működésbe állítani.

A Booking.com pénzvisszatartási ügyéről ebben a cikkben szedtük össze a legfontosabb tudnivalókat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!