Három helyszín is visszamondta a Szikra Mozgalom táborát, végül Budapestre jönnek

2023. augusztus 10. – 18:45

Másolás

Vágólapra másolva

„Politikai megrendelésre a második letárgyalt és biztosnak tűnő táborhelyről is kitették a Szikra Mozgalom nyári táborát!” – írja közleményében a Szikra Mozgalom. A mozgalom szerint három vidéki helyszínnel is hiába próbálkoztak, szerintük ebből kettőt is politikai nyomásra mondtak vissza, végül Budapesten tartják meg a tábort.

A baloldali mozgalom eredetileg Bodajkon szerette volna megtartani táborát, azonban két héttel a kezdés előtt a Bodajki Falutábor visszamondta a foglalást. A település fideszes polgármestere ekkor tagadta, hogy bármilyen ráhatása lenne a döntésre. A Szikra közleményéből kiderül, hogy a szervezők viszonylag gyorsan találtak új helyszínt, azonban a hely egyik napról a másikra meggondolta magát.

Végül egy harmadik helyszínt is találtak, ahol a megnövekedett költségek miatt még adománygyűjtésbe is kezdtek. A mozgalom szerint viszont itt is politikai nyomásra mondták vissza a foglalásukat. A Szikra Mozgalom végül úgy döntött, hogy Budapesten szervezik meg a #csakazértis Szikra Tábort, ami azt jelenti, hogy egy ingyenes rendezvény keretein belül tartják meg a tervezett programok egy részét a Népligetben.

Ahogy arról korábbi cikkünkben is írtunk, a helyszínszerzési nehézségek politikai támadásként való értelmezése a Szikra Mozgalom részéről annyiban érthető, hogy a szervezet ellen komoly, rendőrségi eszközöket is bevető lejáratókampány zajlik. Miután idén februárban külföldi „antifák” (radikális szélsőbaloldaliak) Budapesten több, szélsőjobboldalinak tűnő embert is megtámadtak, a rendőrség az ügyben őrizetbe vette a Szikra Mozgalom egyik aktivistáját, D. Krisztinát, akiről később kiderült, hogy sem neki, sem pedig a Szikra Mozgalomnak semmi köze nem volt a támadásokhoz. A kormánypropaganda viszont továbbra is tényként állítja, hogy a Szikra Mozgalom importálta Magyarországra az utcai erőszakot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!