Vádat emeltek a budai iskolában késelő diák ellen

2023. augusztus 10. – 11:53

Másolás

Vágólapra másolva

Vádat emeltek a 19 éves diák ellen, aki tavaly októberben többször is nyakon szúrta egy osztálytársát a budapesti Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikumban, írja a 24.hu.

A lap szerint a vádiratban az áll, hogy a fiú már szeptember végén elhatározta, hogy ölni fog, és legalább másfél hétig úgy járt iskolába, hogy hátizsákjában kalapács, olló és két kés is volt. Október első napjaiban pedig már a többi tanuló előtt is arról beszélt, hogy gyilkos akar lenni, és van pár ember, akiket meg akar ölni. Október 10-én pedig megtámadta az egyik társát.

A 24. hu szerint az elkövetőnek szélsőséges megnyilvánulásai voltak, volt, hogy erőszakos cselekményekről mutogatott felvételeket az iskolában, barátai nem voltak, emellett egészségügyi okokból tanulási nehézségei is voltak.

A késelés után a 19 éves elkövetőt az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe vitték kivizsgálásra, a nyomozás alatt pedig nem tett vallomást. Az ügyészség fegyházbüntetést kér rá, előre kitervelten elkövetett emberölés bűntett kísérlete miatt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!